Buffon: A Juventus a lehető legjobb döntés Ronaldonak

írta: zSelfie
0 komment 8 👁

A mai napon Gianluigi Buffont nagyszerű fogadtatás közepette mutatták be a sajtónak a Parc de Princess médiaközpontjában, ahol sok kérdés közepette természetesen nem maradhattak el a volt klubjával való kérdések sem ahol 17 évet töltött el.

A médiát természetesen a legnagyobb lázba Cristiano Ronaldo váltása tartja Gigi Buffon volt klubjához a Juventushoz.

“Ronaldo a Juventusban? Egyáltalán nem lehetetlen. Mindkét fél egy született győztes, így Ronaldonak tökéletesen feküdne a Juventus és annak a DNS-ében rejtőző végsőkig fel nem adó mentalitás. Az hogy ez létre jöhet, az remek bizonyítéka annak amit az Agnelli család hosszú évtizedek óta tesz a Juventusért és a Serie A-ért. Amíg egy Agnelli ül a Juventus igazgatói székében addig a Juventus szurkolóknak mindig töretlen bizalommal kell hátra dőlniük és élvezniük, ahogy Andrea vissza vezeti őket a világ elitjébe.

Buffon és a Juventus útjai elváltak egymástól, de megeshet hogy nem sokára újra keresztezik egymást például a Bajnokok Ligájában a döntőben.

“Az élet bizarr és képes meglepetéseket okozni, de az ilyen fajta meglepetéseket jobban szeretném inkább elkerülni. Főleg egy döntőt nem szeretnék aminek mind a két végkimenetelét ha nyernénk ha veszítenénk nagyon sajnálnám. Más esetben talán rendbe lennénk mint a csoportkör, de egyenes kieséses szakaszban nem.”

Az újságírók ezután visszatértek Agnelli búcsúbeszédére Buffon visszavonulásával kapcsolatban.

“Ha valaki azt mondta volna hogy még játszani fogok 1-2 évet a Juventusban, azt mondtam volna hogy talán lehet róla szó. De már 17 évet lehúztam a Juventusban a legmagasabb szinten és túl szép és büszke karriert hagytam magam mögött, így úgy döntöttem a legjobb lesz ha visszavonulok, kivéve ha valami olyan kirívó lehetőséget kapok amilyen ez is. De az élet mindenkinek képes meglepetést okozni, ez esetben velem is ez történt.”

Az újságírók ezután arról kérdezték az ex Capitanot, hogy vajon ha úgy érzi képes még a PSGben a legmagasabb szinten védeni, nem volt rossz döntés lemondani a válogatottságot?

“Ahogy már korábban is mondtam nem akarok senkit terhelni, helyes volt félreállni, mert a fiataloknak meg kell mutatniuk értéküket, így ebben a pillanatban is úgy érzem sokkal jobban jár a squadra azzuri ha már csak külső támogatóként követem őket. Egyébként a szövetségi kapitány nagyon jól teszi hogy sok fiatalt próbál beépíteni, akik így megalapozhatják Olaszország sikereit a jövőben is.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet