Buffon: Készen állunk a döntőre

írta: kambuc
0 komment 25 👁

A TIM Olasz Kupa döntőjét megelőzően a Juventus kapusa, Gianluigi Buffon a csapat előtt álló kemény feladatot emelte ki.

Hosszú év

“Egy hosszú és kemény évünk volt, ami nem volt érzelemmentes, ezt nem tagadom. Még az is megtörténhetett volna, hogy trófea nélkül zárjuk az évet, de visszanyertük a koncentrációnkat, és most már magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy el fogjuk érni a céljainkat.”

“Az elmúlt két hétben nagyon óvatosak és figyelmesek voltunk a Scudetto versenyben, most mérsékelten magabiztosak vagyunk, de nem hinném, hogy sokan így éreztek a San Siróban a 86. percben az Inter elleni meccsen.”

“A mi legnagyobb erényünk, hogy olyankor vagyunk képesek keményen lecsapni, amikor úgy tűnik, hogy már minden elveszett. Ez az a tulajdonságunk, amely megkülönböztette a Juventust a többi csapattól az elmúlt 7 év során. Ez az év végig egy kemény harc volt, de végig felemelt fejjel tudtunk küzdeni.”

Nagyszerű ellenfél

“A 2003-as, manchesteri Bajnokok Ligája-döntő óta megértettem, hogy egy olyan csapat ellen mint a Milan, nem kezdesz el egy meccset favoritként. A csapattársaimmal együtt 4 alkalommal játszottam a Milan ellen döntőben, ezeken a meccseken 2-szer ők győztek büntetőkkel, egyszer-egyszer mi nyertünk hosszabbításban, valamint tizenegyesekkel. Ez is azt mutatja meg, hogy a Milan ellen nagyon ritkán van vége a meccsnek 90 percet követően, mivel mindkét csapat nagyon hasonló erőt képvisel, és erre számítok ezen a döntőn is. Azonban a döntőben a fáradság nem létező fogalom, ugyanúgy kezdünk neki a meccsnek, mint a Milan, nem lehetnek kifogások.”

Alig várom az alkalmat

“Már majdnem 20 éve, hogy legutóbb az Olasz Kupa döntőjében játszottam, így az, hogy most ismét szerepelhetek, nagy izgalomba hoz. 20 évvel ezelőtt nem volt lehetősége más kapusnak szerepelni. Azt mondanám, hogy az elmúlt 6-7 esztendő során a labdarúgás rengeteget változott, és most már nem beszélhetünk második számú kapusokról. Most a nagy csapatoknál a második számú kapus legalább 15-20 mérkőzésen játszik, és nem azért, mert ők második számú kapusok, hanem mert ők is nagyszerű hálóőrök, akik egy másik nagyszerű kapussal egy jó csapatot alkotnak.”

www.juventus.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet