Buffon: Nem akarok problémává válni

írta: tjromaan
0 komment 7 👁

A napokban a La Repubblica nevezetű hírportálnak adott interjút a Juventus kapusa, Gianluigi Buffon, melyben biztató szavakkal beszélt a nyár végén lejáró szerződéséről, ezzel pedig tovább táplálta a reményt a rajongóiban.

“A héten találkozom Agnelli elnökkel, s beszélni fogunk a folytatásról.” – kezdte nyilatkozatát a La Repubblica munkatársainak.

“Olyan döntést szeretnék hozni, ami a legjobb a csapat és a játékosok számára, tudni szeretném, hogy milyen szerepet kaphatok, s azt is, hogy még fontos maradhatok-e a Juventus számára. Szeretném megtalálni a legjobb megoldást a klubbal, hogy egy logikus és közös utat járjunk be.”

“Természetesen nem akarok problémává válni a csapat számára. Elfogadnám-e a rotációt Szczesnyvel? Mindig is helyet engedtem másoknak, s nagyon örülök Wojciechnek. Nagyszerű kapus, s ha végül megnyerjük a bajnokságot, akkor abban neki is hatalmas szerepe lesz. Ő a jövő!”

“Hogy mennék-e máshova védeni? A Juventus, vagy semmi!”

A hírportál arról is faggatta a kapus, hogy az életkor, hogy befolyásolja egy kapus reflexeit.

“Ez egy olyan téma, amely frusztrál és feszélyez. Nem szeretnék olyan öregember lenni, aki saját magát is becsapja, és foggal-körömmel ragaszkodik az öregségéhez. Az idei szezonban sajnos hibáztam az Atalanta ellen és egy szabadrúgásnál a spanyolok ellen.”

“Voltak olyan mérkőzések, amelyekkel világklasszis szinten védtem, voltak olyanok, melyeken átlagos teljesítményt hoztam, és természetesen olyan is akadt, ahol gyengébben ment a játék, a FIFA mégis engem választott meg a 2017-es év legjobb kapusának.”

“Ugyanúgy érzem magam, mint 6 évvel ezelőtt. Nem kérem soha az edzőt, hogy alkosson rólam véleményt, hisz minden egyes nap megítélhetnek a pályán mutatott teljesítményem miatt.”

 

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet