Buffon visszatérhet a válogatottba

írta: kambuc
0 komment 3 👁

Gianluigi Buffon kijelentette, hogy készen áll visszatérni az olasz válogatottba, amennyiben az ideiglenes szövetségi kapitány, Luigi Di Biagio úgy dönt, behívja az olasz legendát.

Miután a Squadra Azzurra nem tudta kvalifikálni magát a 2018-as oroszországi világbajnokságra, a válogatottat 20 éve szolgáló kapuslegenda bejelentette visszavonulását a nemzeti csapattól. Ugyanakkor a kudarcot követően a válogatott élére kinevezett Di Biagio kijelentette, hogy nagy valószínűséggel be fogja hívni a nemzeti csapat keretébe Buffont.

A Tiki Taka-nak adott interjújában Buffon is megszólalt a témával kapcsolatban.

“Ott van a felelősség és a csapathoz tartozás kérdése, hogy mennyit adhatok én a válogatottnak, még ilyen, átmeneti időszakban is, amikor barátságos meccseket játszik a csapat. Korábban azt hittem, hogy néhány napra elutazok a családdal vakációzni, de úgy gondolom, hogy amikor a nemzeti csapat szükségben szenved, fel kell lépned, nem eltűnnöd, még úgyis, hogy tudod, júniustól más lesz a téma.”

“Azok, akik ezeken a meccseken játszani fognak és korábban még nem szerepeltek az Azzurriban, teljes nyugalommal léphetnek pályára, mivel először Messi és az argentinok ellen, majd a Wembley-ben az angolok ellen fognak pályára lépni. Hogyha csak egy tapasztalt játékos van, aki tanácsot adhat nekik, vagy mondhat valami megnyugtatót, vagy a saját tapasztalatát oszthatja meg velük, jól fognak teljesíteni.”

www.italianfootballdaily.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet