C. Ronaldo miatt lehet 60 ezres a Juventus stadionja?

írta: k_reim
0 komment 15 👁

Megdöbbentő gazdasági fellendülést váltott ki már most a világ egyik, hanem a legjobb labdarúgójának tartott Cristiano Ronaldónak az olasz bajnoki címvédő Juventusba történő átigazolása. Noha az ötszörös aranylabdás portugál klasszis csak hétfőn fogja aláírni a négy évre szóló, évi 30 millió eurós fizetést garantáló szerződését, már most elkezdte úgymond törleszteni a busás bérét, valamint a különböző járulékos költségekkel kiegészített, bőven 100 millió euró feletti vételárát. A 33 éves támadó érkezésének a hírére a torinói gárda részvényei az egekbe szöktek, egy nap leforgása alatt pedig az összes készleten lévő C. Ronaldo mezt elkapkodták.

Az olasz La Repubblica kissé meglepő információi szerint viszont itt még nincs megállás, ugyanis elképzelhető, hogy hamarosan a Juventus otthonául szolgáló Allianz Stadium is átépítésre kerül. A torinói aréna jelenleg 41 ezer fő befogadására alkalmas, amelyet állítólag a klub vezetői szeretnének 60 ezer fősre bővíteni.

Mindez állítólag azért került terítékre, mivel C. Ronaldo átigazolásának a hírére brutálisan megnőtt a kereslet a jegyek és a bérletek iránt. A klub szervezett szurkolói csoportjai viszont egyébiránt már a transzfer híre előtt is felemelték a szavukat a drasztikusan megemelt jegyárak miatt, de a felfokozott érdeklődés láttán a vezetők várhatóan figyelmen kívül fogják hagyni a fanatikusok meglátásait.

Egy építész, Alberto Rolla mindenesetre amondó: szinte lehetetlen, hogy az Allianz Stadium rövid idő alatt 60 ezer fősre bővüljön. A szakember szerint, ha a vezetőség komolyan gondolná mindezt, akkor alaposan hozzá kellene nyúlni a létesítmény szerkezetéhez. A kivitelezés legalább két évbe telne, amelyet logikusan nem lenne szabad Agnelliéknek megkockáztatniuk. Rolla úgy véli, hogy a stadiont reálisan nézve jelen pillanatban csak néhány száz fővel lehetne bővíteni, főként az oldalsó, úgymond VIP-lelátók szűkítésével.

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet