Caldara: Készen akarok állni a Juventusra

írta: Pite
0 komment 0 👁

Mattia Caldara készen akar állni a Juventusra, ehhez pedig szerinte tökéletes helyen van jelenleg az Atalantánál.

A Bianconeri tavaly januárban 15 millió euróért vette meg olasz középső védő játékjogát (az összeg további 10 millió euróval nőhet), a megállapodás szerint azonban Caldara majd csak 2018 nyarán csatlakozik a Juventushoz.

„Ki van kövezve az utam, de jelenleg nem gondolok erre. Fejlődni akarok, mert készen akarok állni, amikor a Juventushoz csatlakozom. Ez egy fontos lépés lesz a karrieremben, nem szúrhatom el.”

„Tudom, hogy meg fog változni az életem, de már kétszer is voltam az Atalantán kívül másik csapatban és már nem is a szüleimmel élek. A Bergamotól való távolság nem jelent majd problémát.”

„Be kell bizonyítanom, hogy méltó vagyok a Juventus mezére, de jelenleg csak az Atalantára koncentrálok” – mondta a 23 éves védő a Corriere dello Sportnak.

„Barzagli és Bonucci? Az előző szezonokban Barzagli bebizonyította, hogy a Serie A egyik legkomplettebb középső védője. Ami a Bonuccihoz való hasoníltást illeti, nyilván örülök nekik, de ez nagyon sok felelősséggel is jár, még túl korai lenne azt állítani, hogy én lennék az örököse. Sokat kell még fejlődnöm, hogy elérjem az ő szintjét.”

Az Atalanta megnyerte a csoportját az Európa Ligában, a legjobb 32 között pedig a Borussia Dortmunddal fog találkozni, így Caldara már Bergamoban is komoly európai csapatok ellen tesztelheti tudását.

„Izgalmas és szép kihívás lesz. Jó ilyen szintú csapatokkal játszani, egy olyan gárdával, amely a Bajnokok Ligájából került ide. Nehéz találkozó lesz, de büszkék vagyunk rá, hogy egyáltalán eljutottunk idáig, a célunk, hogy most is jól teljesítsünk. Nem volt szerencsénk a sorsolásnál idén, de jól fel fogunk készülni.”

„Papíron egyértelmű, hogy ők az esélyesek, de ismerjük a saját erősségeinket. Tiszteljük őket, de egy kis pimaszságra is szükség lesz, nem szabad, hogy beszorítsanak majd.”

„Aubameyang semlegesítése ösztönzően hat rám, nagyon jó játékos. Fejlődni maradtam itt az Atalantánál, hogy Európa legjobb csatárai ellen tesztelhessem magam. Ez jövőre is nagy hasznomra lesz.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet