Can: Mindig is a Juventusba akartam igazolni

írta: Pite
0 komment 6 👁

Ma délután sor került Emre Can hivatalos bemutatására, a német középpályás pedig több részletet is elárult az átigazolásának körülményeiről és az okokról, ami miatt a Juventust választotta.

A Liverpooltól lényegében ingyen érkezett középpályás ma állt először hivatalosan is mikrofonok elé a Juventus játékosként és elmondta, több nagy klub ajánlatát is elutasította, hogy a Juventushoz igazolhasson.

„Hogy milyenek az első benyomásaim? Eddig is tudtam, hogy ez egy óriási klub és ezt tükrözi a központ és az összes épület is.”

„Ez az első napom, minden rendben van és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Beszéltem Samival is, ő is elmondta, hogy milyen nagy klub a Juventus, boldog vagyok.”

Amikor elkezdtem focizni, a legelső edzőm olasz volt, azóta is tartom vele a kapcsolatot. Ő is óriási Juventus drukker és amikor 6-7-8 éves voltam, mindig azt mondta nekem, egy nap majd a Juventusban fogok játszani. Ez most valóra is vált, ő is nagyon boldog, hogy itt vagyok. Nedved, Del Piero és sok kiváló játékos játszott itt, amikor felnőttem.”

„Nem hiszem, hogy a világbajnokság hatással lenne azokra a játékosokra, akik kint szerepelhettek, nem befolyásolja majd a következő szezonunkat. Pihennek egyet majd és ismét munkába állnak.”

Ronaldo? Azt hiszem, minden játékos nevében beszélek, amikor azt mondom, csodás lenne egy olyan nagy játékossal együtt szerepelni, mint ő. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy volt-e kapcsolat a klub és közte, én a saját dolgaimra koncentrálok, de egyértelmű, hogy örülnék az érkezésének.”

„Hogy miért választottam a Juventust? A klub már évek óta jó kapcsolatot ápol az ügynökömmel, pontosan tudom, mekkora klub ez. A győztes mentalitás jellemez engem is, hogy mindig trófeákat akarok nyerni. Azért jöttem ide, hogy ez meg is valósuljon.”

„Az első célom a bajnoki cím, majd a Bajnokok Ligája. Tudom, hogy utóbbit már 22-23 éve nem nyerte meg a klub, egyértelmű, hogy célunk kell, hogy legyen ennek az újbóli elhódítása. Ezért vagyok itt, segíteni akarok a csapatnak és együtt össze is tudjuk hozni, mert jó csapatunk van, de a fő célunk a bajnoki cím.”

„Beszéltem már Allegrivel, de a taktika még nem került szóba, talán majd a következő napokban vagy hetekben. Tudom, hogy milyen játékot játszik a csapat, az előző szezonban nagyon sok meccsüket megnéztem. A játékosok is nagyon jól fogadtak, a nyaralásomról és a sérülésemről kérdezgettek.”

„A kedvenc posztom? Sok szerepkörben tudok játszani, elsősorban a középpályán vagyok otthon, de a menedzser döntése, hogy ezt kitalálja. Én csak segíteni akarok a csapaton, nem számít, hogy védőként, csatárként, kapusként, vagy középpályán számítanak rám. Az egyik legnagyobb példaképem Zinedine Zidane volt, és ő is itt játszott…”

Bayern és Real? Sok kiváló csapattól volt ajánlatom, de a nagy projektje miatt választottam a Juventust, nagy célokat tűztek ki maguk elé és ennek én is részese akarok lenni.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet