Carrera: Bernardeschi nagy hasznára lesz a csapatnak

írta: kampat
0 komment 5 👁
A Juventus korábbi játékosa, a klub egykori másodedzője, majd kényszerből a vezetőedzője a Tuttosportnak adott hosszabb nyilatkozatot, melyben olyan témákról beszél, mint a Scudetto, valamint az új érkezőkről, vagy épp távozókról. Ebből kifolyólag ő sem hagyhatta szó nélkül Leonardo Bonucci távozását.

“A Juventus? Láttam az utolsó pár mérkőzésüket, és egy jó csapatot láttam. Ők mindig erősek, és sokkal jobban tudják, hogy milyen magas minőséget képviselnek. Nagyon meglepett Leonardo Bonucci átigazolása, de ezek után is úgy gondolom, hogy a Juventus az a csapat, amelyiket le kell győzni a Scudettoért.”

“Nem tudom, hogy van-e szükség új védőre. Vannak olyan helyzetek, amikor Massimiliano Allegrinek kell döntenie annak függvényében, hogy mi áll a rendelkezésére. Nem végezhetem az ő munkáját.”

“Érezhető lesz-e Bonucci hiánya? Erre a választ csak akkor tudhatjuk meg, ha látjuk, hogy hogyan boldogul a csapat a mérkőzéseken. Giorgio Chiellini és Andrea Barzagli is komoly tapasztalattal rendelkezik, s a Juventus már egy jó ideje nem játszott három középhátvéddel. Véleményem szerint az edzőnek hiányozni fog a vele járó opció, de azt tudom, hogy sem Chiellininek, sem pedig Barzaglinak nem fog ez gondot jelenteni.”

“A többi csapat is jelentősen erősített az idei átigazolási időszakban, s szerintem emiatt a verseny is sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. Mindazonáltal még mindig egy lépéssel a többiek előtt áll a Juventus a mentalitásuk, s a csapat magjának összeszokottsága miatt.”

“A vetélytársak? Egyértelműen ott van a két milánói klub is, hisz az Inter edzőt váltott, míg a Milan igazolt egy-két jó játékost. Az AS Roma is jó csapattal rendelkezik, a Napolinak pedig sikerült megtartania a csapat gerincét. Szerintem egy kicsit előnyben is vannak a többi csapattal szemben, mert nekik változott legkevesebbet a csapat összetétele.”

“A Bajnokok Ligájában viszont egyértelműen szerencsénk volt, hogy elkerültük őket.”

“Az amerikai felkészülési túra? Nem ez volt az első alkalom, hogy itt tartották a felkészülést, de ennek meg van a maga oka, s a pozitív hagyománya. Az ottani mérkőzés több, mint egy szimpla találkozó, mivel sokkal többet ki lehet hozni ezekből.”

“Gigi Buffon? Minden tekintetben ő az első számú: kapus, ember, vezér. Szerintem nyugodtan folytathatná karrierjét.”

“Federico Bernardeschi? Elmondásom szerint rendelkezik azzal fizikai és technikai jellemzővel, ami ahhoz szükséges, hogy kiváló játékossá váljon. Megvan a képessége ahhoz, hogy kiváló futballistákkal játszhasson együtt, s szerintem kulcsjátékossá fog válni az idő múlásával.”
www.football-italia.net

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet