Chiellini: Bernardeschi meghatározó játékosa lesz a csapatnak

írta: tjromaan
0 komment 0 👁

Chiellinit számos témáról faggatták az újságírók a sajtótájékoztatón, többek között az újonnan érkező játékosokról, a távozó Leonardo Bonucciról, a válogatott soron következő mérkőzéséről.

“Douglas Costa már egy fél félidőnyi játékidőnél jár három mérkőzés alatt.” – kezdte nyilatkozatát a veterán hátvéd.

Emellett Federico is remekül teszi a dolgát, megcsinálja mindazt, amire kérik és a továbbiakban is ugyanígy kell folytatnia. Lesz lehetősége a bizonyításra, ám az alkalmazkodáshoz mindenkinek időre van szüksége.”

“Nézzük csak meg Higuain esetét a tavaly évben. Ő egy tökéletes példa erre.”

“Federico meghatározó játékosa lesz a csapatnak, hisz megvannak hozzá a megfelelő technikai kvalitásai.”

“Minden tiszteletem ellenére a Juventusnak másabb a felfogása a mérkőzések hozzáállásával szemben, mint a Fiorentinának. Fontos fejezetek írhat a klub történetébe.”

Chiellini elmondta, hogy ellenére, hogy Leonardo Bonucci az átigazolási szezonban áttette székhelyét Milánóba, attól még barátok és testvérek maradtak, s nincs benne harag.

“Biztos voltam benne, hogy Bonucci a Juventusnál akar maradni. Nagyon örülök, hogy itt a válogatottnál ismét együtt játszhatok egy olyan játékossal, akivel annyi szép pillanatot élhettem át, és oly sok áldozatot hoztunk.”

“Nem egyszerű feladat a sikerek útján továbbmenni egy szinte változatlan csapattal. A mi keretünk is cserélődött, viszont az idei évben nem történtek nagy változások.”

“Nagyon sok mindent megtettünk, hogy eljussunk Cardiffba, s nem csoda, hogy ezek után belefárad az ember.”

“Természetesen beszéltem vele, amikor elment és most is jó kapcsolatban vagyunk. Ő több, mint egy csapattárs, barát és testvér. A személyisége nem változott.”

“Előbb vagy utóbb mindenki befejezi.”

A mai nap lett hivatalos Benedikt Höwedes leigazolása, így nem csoda, hogy az újonnan érkező játékosról kérdezték a csapat rangidős védőjét.

“Ő más, mint Bonucci. Nem egészséges, ha úgy kezdünk el megítélni egy játékost, hogy összehasonlítjuk Bonuccival, ez már Pirlo esetében sem működött.”

“Meg kell találni, hogy melyik játékosnak, mi az erőssége.”

Az olasz válogatott a spanyolokkal játssza következő mérkőzését a Világbajnoki selejtező keretein belül. Az utóbbi években számos mérkőzést játszott le a két csapat.

“Ez most egy másfajta spanyol válogatott lesz. Egy fiatal kapitánnyal, Julen Loeteguival kezdték újra az építkezést, s aki arra számít, hogy egy olyan csapattal fogunk találkozni, mint amilyennel az EB-n, az nagyon téved.”

“Úgy véljük, hogy egy sokkal élénkebb csapat ellen fogunk játszani, mely hazai környezetben rendkívül veszélyes. Nagyszerű csapatuk van.”

“A legfontosabb dolog pedig az, hogy kvalifikáljuk magunkat a VB-re. Reméljük azt is, hogy Oroszországban is ugyanolyan vendégszeretet vár minket, mint az volt Franciaországban, hisz akkor ott nagyon kellemes fogadtatásban volt részünk.”

“Természetesen a spanyolok elleni meccs után is fog még ránk várni számos kulcsfontosságú mérkőzés. A spanyol válogatott elleni mérkőzések mindig nagyon taktikusak és technikásak. Nem számítok arra, hogy 3-0-ra nyerünk, de azt sem, hogy 3-0-ra kikapunk.”

“Alvaro Morata? Ő egy kivételes játékos, aki képes még tovább fejlődni, s Antonio Conte kezei közt, ennél csak jobb lehet.”

“Hihetetlen jó labdarúgó, aki megéri az érte kiadott pénzt. Ha van előtte terület, akkor nagy pusztításra képes.”

 

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet