Chiellini: Jól kezdtük a szezont

írta: Pite
0 komment 6 👁

A Juventus következő Bajnokok Ligája megmérettetését megelőző sajtótájékoztatóra ezúttal Giorgio Chiellini kísérte el Massimiliano Allegri vezetőedzőt, a védő pedig hosszasan beszélt a mostanában sokat kritizált csapatáról.

A Juventus nem túl jó előjelekkel várja a holnap esti, Sporting elleni BL-találkozót, a szezon ugyanis nem úgy indult a csapat számára, ahogyan sokan elképzelték, hiszen egyrészt a Barcelona teljesen simán nyert 3-0-ra a BL első fordulójában, másrészt a hétvégi vereséggel már 5 pontos hátránnyal a 3. helyen van a Juventus a Serie A tabelláján.

„Az elmúlt években elég jó dízelmotorként működtünk, nincs ez másként idén sem. Két éve rosszabbul kezdtünk, mi egy olyan csapat vagyunk, amely mindig márciusra akar jó pozícióban lenni. Újból meg kell találnunk az egyensúlyt, ehhez pedig idő kell.”

„Jól kezdtük a szezont és a szombati vereség sem befolyásol minket még akkor sem, ha ez hatással van a többiekre. Azonban két ponttal szereztünk csak kevesebbet eddig, mint tavaly, ez pedig azt jelenti, hogy többé-kevésbé úgy teljesítünk, ahogyan az elvárható. Nyugodtnak kell maradnunk, mert az idegesség sehova sem visz minket.”

„Tisztába vagyunk vele, hogy jobban kell teljesítenünk, de azt is tudjuk, hogy egy okos és tapasztalt csapat vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy jó választ adunk majd holnap és a következő hetekben, eddig is mindig így tettünk.”

„Nagyon csalódottak vagyunk azonban a hétvégi Lazio elleni vereség miatt, mert egy nagyon hosszú ideje tartó hazai veretlenségi széria szakadt meg. A továbbiakban a hozzávalók azok, amiket eddig is mondtam, nem a taktikán, a formáción vagy más dolgokon kell változtatnunk, egyszerűen csak többet kell kiadnunk magunkból.”

„Azért is volt nehéz a hétvégi mérkőzés, mert a válogatott szereplések sokat kivettek belőlünk fizikálisan és mentálisan is, hiszen fontos szakaszba léptek a válogatott mérkőzések is és nő a feszültség. Ezt mi olaszok is éreztük, a dél-amerikaiak pedig még talán nálunk is jobban, mert nekik három vagy négy napjuk volt erre a thrillerre. Szerencsére jól vettük az akadályokat.”

„A hétvégi mérkőzésre visszatérve voltak olyan apróságok, amelyek bár nem kifogások, de befolyással voltak a mérkőzésre. Többet kell azonban beleadnunk, mert igazából ezeket mi mind tudjuk. A koncentráción túl szerintem egyszerűen csak meg kell értenünk az egyes pillanatok fontosságát és hogy milyen veszélyt rejtenek magukban, a mi minőségünk mellett ezeket egyszerűen kellene tudnunk kezelni.”

„Minden tiszteletem a Lazioé, hiszen abszolút megérdemelték a győzelmet, kiválóan játszottak és remek játékosok alkotják a keretet, de nem lehet összehasonlítani a két csapatot.”

„A mi minőségünk mellett néha minden egyszerűnek tűnik, de ha egyszer kimegy belőled a félelem, az egészséges félelem, akkor mindent kockára teszel. Mint mondtam, nyugodt és kemény munkára, valamint áldozatokra van szükségünk, mi pedig azt fogjuk tenni, amit mindig is tettünk és az első néhány mérkőzésen is mutattunk. A pillanatnyi kieséseket tudnunk kell kezelni.”

A Juventusnak az egyik, ha nem a legjobb védelme volt az előző években, idén azonban 11 mérkőzésen már 13 kapott gólnál jár a csapat.

„Tisztelettel jegyezném meg, hogy ha bekapott gól nélkül zárunk egy meccset, én vagyok az első aki kiemeli, hogy ez nem az én, vagy a védők érdeme. A védekezésben a teljes csapat részt vesz, hiszen nem egyéni sportról beszélünk, ez nem egy teniszmeccs a védő és a csatár között. Egy egy csapatjáték, amelyben fontos a kiegyensúlyozottság, mindannyian ezért játszunk. Természetesen javulnunk kell védekezésben, ezzel mindannyian tisztába vagyunk.”

„Bonucci? Leo nyugodt, senkinek sem könnyű csapatot váltania és mindannyian szurkolunk neki a személyes sikereiért, hiszen nagyon jó a kapcsolatunk vele. Vissza fog térni arra a szintre, amit megszoktunk tőle, de reméljük azért mögöttünk marad.”

Chiellini a holnapi, Sporting CP elleni mérkőzésről is beszélt, amely a két csapat történetének első összecsapása lesz.

„Holnap otthon játszunk, majd idegenben, a célunk a legjobb 16 közé kerülés, ennek érdekében pedig ezek döntő mérkőzések lesznek. 99%, hogy a Barcelona szerzi meg a csoport első helyét, az Olympiacos pedig nem valószínű, hogy tovább tudna jutni.”

„A Sporting  erősödött tavaly óta és egy olyan edzőjük van Jorge Jesus személyében, akikkel kapcsolatban rossz emlékeink is vannak. Jól akarunk teljesíteni attól függetlenül, hogy melyik sorozatban lépünk épp pályára. Fontos számunkra a BL és tudjuk, hogy a továbbjutásról dönthet ez a két találkozó.”

Chiellini szerződése az idény végén lejár, a hosszabbításról pedig még nem sokat hallani.

„Még nem beszéltem rőla és nem is gondolok rá. Ha eljön a pillanat, akkor elég 5 perc hozzá és abba még egy kávé is belefér…”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet