Chiellini készen áll a harcra

A Juventus védője a Sky Sportnak és a Premium Mediasetnek adott interjút a Napoli elleni rangadót megelőzően.

Mindössze 5 bajnoki meccs van hátra a szezonból, és a következő mérkőzés az, amit már nagyon régen minden Bianconeri-szimpatizáns bekarikázott a naptárában: Juventus-Napoli vasárnap este az Allianz Stadionban.

Giorgio Chiellininek nem idegenek a Bianconeri és a Partenopei közötti meccsek, és szívesen is nyilatkozott a mérkőzés előtt.

„A Scudetto nem vasárnap fog eldőlni. Még akkor sem, hogyha nagyon nagy a tét. Egy nagyszerű mérkőzés lesz, már alig várjuk, hogy megmérettessünk ez ellen az ellenfél ellen. Az egy-egy elleni összecsapások jelentik majd a különbséget.”

Az első meccs a San Paolóban

A 2017/18-as szezon első Napoli-Juventus nápolyi találkozója előtt a Partenopei 4 pontos előnyt tudhatott magáénak, amit az Öreg Hölgy győzelme 1 pontra csökkentett.

„Az egy nagyon fontos mérkőzés volt számunkra abban a pillanatban, mivel már mindenki leírt minket, ehelyett büszkén, egy igazi csapatként játszottunk, és onnantól kezdve sikerült csökkenteni a hátrányunkat, és sikerült formába lendülnünk.”

„Ugyanakkor nemcsak annak a meccsnek a hatására alakult ki ez a jelenlegi különbség, hanem az azt követő hónapok kiegyensúlyozott teljesítményének is hála. Gratulálnunk kell a Napolinak, számos fontos meccset nyert meg idén, és sokszor nehéz helyzetből állt fel. Ez azt jelenti, hogy a technikai tudásuk mellett a szívük is a helyén van, míg nálunk az az akarat, hogy a legjobbak legyünk és kiérdemeljük a sorozatban hetedik Scudettót. Ez egy nagyon fontos eredmény lenne, és most, hogy megvan az esélyünk erre, nem szabad kiengednünk ezt a kezeink közül.”

Döntetlenek idegenben

Noha az olasz rekordbajnok 4 pontos előnnyel készül a Napoli elleni mérkőzésre, ez az előny nagyobb is lehetne, amennyiben a SPAL és a Crotone elleni idegenbeli találkozót is megnyerte volna a Juve.

„Mentális szemszögből nézve, nagyon keményen dolgozunk, de nem pöröghetünk mindig 200%-on. Egy olyan periódus után játszottunk a SPAL-lal, amikor nagyon-nagyon sok meccset játszottunk, és voltak hiányzóink a támadórészlegben, így ott nem tudtunk rotálni. Az elmúlt két idegenbeli találkozónkat befolyásolták a Bajnokok Ligája mérkőzéseink, amelyek hol segítenek, hol hátráltatnak.”

„Ezek olyan mérkőzések, amelyek hatalmas érzelmekkel járnak, mivel a Real Madrid elleni mérkőzéseink, noha a végeredmény negatív volt, annyira emlékezetesek voltak, hogy még sokáig fognak róluk beszélni. Ugyanakkor a Bernabeuból olyan helyekre menni, mint Crotone vagy Benevento, nem olyan egyszerű, mint ahogy azt bárki képzelné.”

Mire számíthatunk a Napolitól

Giorgio pályafutása során 4 gólt szerzett már a Napoli ellen, viszont ebben a szezonban még nem lőtt gólt.

„Talán most jön el az ideje, de a legfontosabb, hogy nyerjünk. Inkább szeretném, hogy ne kapjunk gólt, minthogy én lőjek egyet. Milik visszatérése nagyon fontos volt számukra, örülök neki, mert nagyon szerencsétlenül járt, és nem könnyű mentálisan erősnek maradni a rehabilitáció során. Ugyanakkor mi mindent meg fogunk tenni, hogy ne lőjön gólt.”

www.juventus.com

Leave a Reply