Chiellini: A koncentráció nem lankadhat

írta: kambuc
0 komment 2 👁

A Tottenham elleni szerda esti győzelmet és Bajnokok Ligája-továbbjutást követően az érzelmek még mindig észrevehetőek a Bianconeri játékosain, de nagyon fontos, hogy most már a csapat előtt álló következő feladatra koncentráljanak, ugyanis a következő 7 napban lejátszandó 3 bajnoki mérkőzésen a Juventus arra készül, hogy a válogatott meccsek miatti szünet előtt visszafoglalja a tabella első helyét.

Giorgio Chiellini tisztában van vele, hogy ez mennyire fontos, és erről is szót ejtett az interjújában.

Még sok a munka

“Abban bízunk, hogy átvesszük az első helyet, akár már ezen a hétvégén, még ha csak néhány órára is. Három komplikált mérkőzés előtt állunk egy nagyon zsúfolt időszak végén. Minden fizikai és mentális erőnkre szükségünk lesz, hogy végig tudjunk koncentrálni. Most már el kell felejtenünk a Bajnokok Ligáját, mivel a ránk váró néhány nap nagyon fontos lesz.”

Győzelem a Wembley-ben 3 szóban

“Azt mondanám izgalmas, számunkra és a szurkolóink számára is, aztán szenvedélyes, látva hogyan ünnepeltük a továbbjutásunkat, harmadszor pedig friss, mivel tisztában voltunk a velünk szemben álló nehézséggel, de sohasem veszítettük el a fókuszt, és végig a harcra koncentráltunk. Arra számítottunk, hogy egy kicsit le fog lassulni a Tottenham, és ez meg is történt.”

Áldozat a csapatért

“A csapat úgy érzi, megújult. Hozzánk, olaszokhoz hasonlóan nagyon sok nagy tapasztalattal rendelkező játékosunk van. Játékosok, mint Lichtsteiner és Asamoah, de már azok a játékosok is, akik 3-4 éve vannak a csapatnál, már teljesen a klub részévé váltak. Ami számít, hogy nem szabad elégedetten hátradőlni. Mindig képesnek kell lennünk arra, hogy feláldozzunk mindent a győzelemért. A legfontosabb hónapok még előttünk állnak, és még semmit sem nyertünk.”

Allegri fontossága

“A mester a mi kormányzónk. A mi és az ő sikere kölcsönös. Nagy harmóniában áll a csapattal.”

La Joya és Il Capitano

“Paulónak egyszerűen azt kell folytatnia, amit most csinál. Ő egy kivételes fiatal játékos, aki ismét elkezdett gólokat lőni, de mi sohasem kételkedtünk benne. Buffon? Ő még most is csak a pályára gondol. Túl sok kihívás áll előttünk, hogy bármi másra is lehessen gondolni.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet