Davids: Árt a sok hasonlítgatás

írta: tjromaan
0 komment 7 👁

“Ha Dybalat hátráltatni akarjátok, akkor csak folytassátok ezeket az összehasonlításokat.” – kezdte nyilatkozatát a La Gazzetta dello Sport munkatársainak.

“Hagynunk kell, hogy fejlődhessen. A Juventus kivételes tehetséget tudhat a birtokában, de nem szabad nagy nyomást helyezni rá.”

“Messi koronája nehéz, s ő még mindig egy másik szintet képvisel. Tucatjával szerzi góljait évről-évre, s a sorsdöntő mérkőzéseken is eredményes.”

“Dybala egyre jobb lesz, de még hosszú út áll előtte.”

Davids játszott a Juventus és a Barcelona színeiben egyaránt így a ma esti mérkőzésről is kérdezték az újságírók.

“Számos évig futballoztam a Juventus színeiben, de a Barcelonánál eltöltött időszak is bennem él. A torinói és a katalóniai időszak volt pályafutásom legszebb évei.”

“Mindent, amit tanultam a Juventusnál, azt alkalmazni tudtam a Barcelonánál is. Mindkét csapat önbizalmaz adott nekem, enélkül nem lehet a legnagyobbak közé emelkedni.”

“A mostani Barcelona? Mindig is erős csapatot alkotnak, de a mostani talán egy kicsit kevésbé, mint az eddig években. Már nem legyőzhetetlenek.”

“Nem Neymar elvesztése miatt, hanem egyszerűen a középpálya beszürkült. A legjobb években Iniesta és Xavi hozta a legmagasabb szintet.”

“A Juventus a favorit? Nem tudom, mert van pár hiányzó, de az biztos, hogy nem feltett kézzel lépnek a pályára. Amikor 2015-ben nagyon magas szinten futballozott a Barcelona, akkor a Juventus sem képvisel alárendelt szerepet. Meg voltam győződve arról, hogy megnyerik a Bajnokok Ligáját Berlinben.”

Egyes szakértők, arról írnak, hogy a Juventust egy átok sújtja, amiért olyan sok Bajnokok Ligája döntőt bukott. Erre is reagált a klub korábbi játékosa.

“Nem nevezném átoknak, inkább csak rossz szerencsének mondanám. Vegyük csak az utolsó két BL döntőt, amikor a világ legjobb csapatai ellen léptek a pályára, amelyek fénykorukat élték akkor. Ez olyan, mintha egyszer Ayrton Sennaval egyszer pedig Michael Schumacherrel kellene versenyeznie az embernek.”

“Valamint arról se feledkezzünk el, hogy a Juventus egy nagyszerű első félidőt produkált Cardiffban, mielőtt összezuhantak volna.”

 

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet