De Ligt: Dolgozom, hogy beférjek a kezdőbe

írta: Pite
0 komment 2 👁

Matthijs de Ligt elmondása szerint meglepődött, hogy milyen jó képességű játékosok alkotják a Juventust, szerinte nehéz lesz bekerülnie a kezdőbe.

A 19 éves holland védő 85,5 millió euróért érkezett az Ajaxtól, így meglepő lenne, ha Maurizio Sarri nem kezdőként számítana rá. A Juventus ázsiai túráján egyelőre mind a két mérkőzésen szerepet kapott, de az Inter ellen egy szerencsétlen öngólt is vétett.

„Nagyon barátságos mindenki a csapatban. Minden nap tanulok tőlük. Nagyon sok tapasztalt játékos van itt, ennek nagyon örülök. Meglepődtem, hogy milyen szinten van itt mindenki.”

„Mindenki eltökélt és senki sem lóg ki, mindenki nagyon erős. Természetes, hogy ilyen játékosok közül nehéz lesz bekerülnöm a kezdőbe, de mindent megteszek ezért.”

„Cristiano nem játszott döntő szerepet abban, hogy a Juventust választottam, nagyon sok szempontból értékeltem ki a helyzetet és döntöttem a Juventus mellett. Ettől függetlenül mindig jól esik, ha egy ilyen szintű játékos valami kedveset mond az embernek, de nálam nem ez volt a kulcs.”

De Ligt 19 évesen csapatkapitányként BL-elődöntőbe vezette az Ajaxot, így rendkívül fiatal kora ellenére lényegesen érettebb játékos benyomását kelti. Kérdés, hogy ha még tovább fejlődik, legendává válhat-e az olasz rekorbajnoknál.

„Még csak most csatlakoztam a Juventushoz, nem gondolkozom a klublegendákon. Nyilván tudom, hogy óriásiak az elvárások velem kapcsolatban, de nem gondolok ezekre.”

„Igyekszem a pillanatnak élni és minden nap fejlődni, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan alakulnak a dolgok.”

„Nem tudom, hogy nekünk van-e a legjobb védelmünk a világon. Kiváló játékosok alkotják a hátsó sort és mindannyiunknak harcolnunk kell, elvégre csak ketten játszanak egyszerre. Nem tudom, hogy mi vagyunk-e a legerősebbek.”

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet