A barátaid se maradjanak le róla

A Bianconeri egykori klasszisa, Alessandro Del Piero legutóbbi nyilatkozatában szót ejtett Paulo Dybala hihetetlen formájáról. Az utódjának tartott argentin tehetség 52 gólt szerzett 100 mérkőzésen a Juventus színeiben, ebben a szezonban pedig 6 találkozón 10-szer volt eredményes. A La Joya így újra az „új Messinek” lett kikiáltva, a Juventus egykori csapatkapitánya pedig elemezte az argentin duó közti hasonlóságokat.

Del Piero a Sky Sportnak nyilatkozott: „Paulo sokkal szabadabban futballozik ebben a szezonban. A saját tempójában játszik, és nem követi a csapat ritmusát. Messi pontosan ugyanezt csinálta az elmúlt években. A csapat többi része követi őt, és nem fordítva.”

„Az elmúlt szezonban ő volt a kapocs a támadósor és középpálya között, hátrébb futballozott, és sokat mozgott. Idén viszont előrébb játszik, egy olyan poszton, ahol Messi is szerepelt a karrierje során: ő mindig egy bámulatos csapatban futballozott, egy fantasztikus középpályával mögötte, ami megengedte neki, hogy elől pihenjen, amíg mások a piszkos munkát végzik.”

Ale korának az egyik – hanem a – legjobb szabadrúgás-lövője volt, arról faggatták, hogy mit gondol Dybala legutóbbi pontrúgásáról: „Erről nincs sok mondanivalóm. Nem mondható túl „nagyszerűnek”, nem volt íve a lövésnek, de elég jó volt ahhoz, hogy gólt érjen. Azt hiszem, Consigli  félt Dybalától, és ez érthető, mert érezhetően Dybala bármire képes a pályán. Nem tudhatod, mi a következő húzása, és persze próbálsz mindenre felkészülni. Consigli korábban is elugorhatott volna, de amikor ezt megtette, már túl késő volt. Jó szabadrúgás volt, de nem védhetetlen.”

Del Piero a Juventus történetének legjobb gólszerzője, 772 meccsen 315 gólt szerzett pályafutása során.