Del Piero: Dybala úgy játszik, mint Messi!

írta: kampat
4 hozzászólás 11 👁

A Bianconeri egykori klasszisa, Alessandro Del Piero legutóbbi nyilatkozatában szót ejtett Paulo Dybala hihetetlen formájáról. Az utódjának tartott argentin tehetség 52 gólt szerzett 100 mérkőzésen a Juventus színeiben, ebben a szezonban pedig 6 találkozón 10-szer volt eredményes. A La Joya így újra az „új Messinek” lett kikiáltva, a Juventus egykori csapatkapitánya pedig elemezte az argentin duó közti hasonlóságokat.

Del Piero a Sky Sportnak nyilatkozott: „Paulo sokkal szabadabban futballozik ebben a szezonban. A saját tempójában játszik, és nem követi a csapat ritmusát. Messi pontosan ugyanezt csinálta az elmúlt években. A csapat többi része követi őt, és nem fordítva.”

„Az elmúlt szezonban ő volt a kapocs a támadósor és középpálya között, hátrébb futballozott, és sokat mozgott. Idén viszont előrébb játszik, egy olyan poszton, ahol Messi is szerepelt a karrierje során: ő mindig egy bámulatos csapatban futballozott, egy fantasztikus középpályával mögötte, ami megengedte neki, hogy elől pihenjen, amíg mások a piszkos munkát végzik.”

Ale korának az egyik – hanem a – legjobb szabadrúgás-lövője volt, arról faggatták, hogy mit gondol Dybala legutóbbi pontrúgásáról: „Erről nincs sok mondanivalóm. Nem mondható túl „nagyszerűnek”, nem volt íve a lövésnek, de elég jó volt ahhoz, hogy gólt érjen. Azt hiszem, Consigli  félt Dybalától, és ez érthető, mert érezhetően Dybala bármire képes a pályán. Nem tudhatod, mi a következő húzása, és persze próbálsz mindenre felkészülni. Consigli korábban is elugorhatott volna, de amikor ezt megtette, már túl késő volt. Jó szabadrúgás volt, de nem védhetetlen.”

Del Piero a Juventus történetének legjobb gólszerzője, 772 meccsen 315 gólt szerzett pályafutása során.

Talán ez is érdekelhet

4 hozzászólás

Gergely Soós 2017. szeptember 18 - 18:27

Del Pieronak mindig igaza van

Tamás Nótin 2017. szeptember 18 - 18:41

“ebben a szezonban pedig 8 találkozón 10-szer volt eredményes.” Tényleg nem kötekedésként, de eddig 6 tétmeccsünk volt a szezonban (4 bajnoki, 1 BL meccs és az olasz szuperkupa), ezeken szerzett Dybala 10 gólt. “Del Piero a Juventus történetének legjobb gólszerzője, 772 meccsen 315 gólt szerzett.” Del Piero 705 meccsen 290 gólt szerzett Juve mezben, a többi egyébként stimmel. És, mint mindig: most is igaza van a Capitanónak. 🙂

JuventusFC.hu 2017. szeptember 18 - 19:29

Előbbi jogos, utóbbinál lemaradt a “pályafutása során” jelző, így már helytálló. 🙂 Javítva, köszönjük!

Bálint Szakács 2017. szeptember 18 - 19:27

téll, nyárin elvileg volt del piero meg dybala között egy szabadrúgáslövő verseny nem? mi lett annak a vége? 😀 vagy van róla vmi elérhető dolog ? 😀

Hagyj egy kommentet