Del Piero: A Juventus erősebb lett

írta: kambuc
0 komment 16 👁

A Bianconeri legendája szerint túl sok szó esett már a cardiffi fináléról, mivel a Juventus azóta már erősebb csapat lett.

A Juventus az előző szezon végén a Bajnokok Ligája döntőjében 4-1-es vereséget szenvedett a Real Madridtól, és a két klub ma este a BL negyeddöntőjében ismét összecsap.

“Úgy hiszem, hogy túl sokat beszéltek arról a vereségről” – mondta Del Piero az AS-nek. “Igen, annál többre számíthattunk a Juventustól, főleg a második félidőben, azonban a Madrid ellen, méghozzá egy ilyen Madrid ellen a döntőben kikapni nem szégyen.”

“A vereségből tanulni lehet, és ez a csapat már más. Több opció áll a mester rendelkezésére, különösen a támadók között. Úgy vélem, hogy egy kétmérkőzéses párharcban jó esélyük van továbbjutni.”

Vajon Gonzalo Higuain lehet a nyerő ember a Juventusban volt csapata ellen?

“Kétség kívül, kitűnő játékos, aki pozitív változáson ment keresztül, ő egy vezér. A Napoli elleni gólja után nagy lépést tett ebbe az irányba. Előtte sem lehetett kétségbe vonni, hogy ő egy nagyszerű csatár.”

“Paulo Dybala? Ő ennek a csapatnak a kulcsjátékosa, nincs értelme ezt tagadni. A Juve nagyon erős csapat, de a legjobb formában lévő Dybalával ellenállhatatlanok. Az ő tehetsége és kiszámíthatatlansága átváltoztatja a Bianconerit.”

Pinturicchio a Bajnokok Ligájában a legtöbbször a Real Madrid ellen szerepelt, és volt egy jó szokása: sok gólt lőtt ellenük.

“A Bernabeuban szerepelni és ott gólt lőni minden gyerek álma. Ez azt jelenti, hogy a legendák közé kerülsz. Minden egyes ellenük játszott meccs elképesztő volt. Az 1996-os kiejtésük után rájöttünk, hogy mennyi erő lakozik a csapatunkban. Ugyanakkor semmi sem fogható ahhoz az ovációhoz, amit a Bernabeuban kaptam, ez többet ér, mint egy gól, vagy kettő (Alex 2 gólt szerzett azon a meccsen).”

A világbajnok Del Pierót ezután arra kérték, hogy hasonlítsa össze a 90-es évek Marcello Lippi vezette Juventusát a jelenlegivel.

“A két elveszített döntő (1997 és 1998 – a szerk.) ellenére az a csapat dominánsabb volt Európában. Úgy értem teljesítmény terén, ugyanis Allegri Juventusa senkitől semmit sem irigyelhet, ami az eredményeket illeti. Ugyanakkor amit ez a mostani Bianconeri Olaszországban csinál, semmihez sem hasonlítható.”

“Allegri egy nagyszerű, egy igazi Edző. Az ő fegyvere az egyszerűség, mivel minden problémára azonnal talál egy választ, nem fél változtatni. Ismeri a labdarúgást, ismeri a játékosait, nem szerelmesedik bele egy felállásba, és nem fél változtatni, hogy jobbá tegye az egész csapatot. Nem csak egy Juventusa van, hanem nagyon sokféle. És ez nagy erény.”

www.football-italia.net

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet