Di Matteo: Höwedes a tökéletes megoldás

írta: tjromaan
0 komment 1 👁

A Juventus sportigazgatója elismerte a napokban adott interjújában, hogy a játékosért folytatott harc nem csak a média szüleménye, hanem konkrét tárgyalást folytatnak a németekkel. Az olasz együttes vezérigazgatója 2-3 millió eurós kölcsön + 7 millió eurós opciós joggal hoznák el a 29 éves játékost.

“Höwedes egy kivételes játékos, egy ilyen középhátvédnek pedig egy élcsapatban kellene futballoznia.” – kezdte nyilatkozatát a Tuttosportnak.

“Ha szükségeltetik, akkor tud a szélen is játszani, de a legjobb teljesítményt a védelem közepén tudja produkálni. Fizikailag erős játékos, aki kiválóan illene az olasz futballba.”

“Nem azt mondom, hogy ő Usain Bolt, de nem egy lassú játékos. Nagyon jól olvassa a játékot és ismeri ki az ellenfeleit. Számos lehetőség adódott pályafutása során arra, hogy elhagyja a Schalke együttesét, de ő hűséges maradt az anyaegyesületéhez.”

“Ő egy olyan védő aki garanciát jelent, kiben meg lehet bízni. Az sem a véletlen műve, hogy világbajnokságot nyert a német válogatottal, emellett az edzősködésem alatt is fantasztikusan játszott.”

Az olasz trénert arról kérdezték, hogy szerint ki a Serie A legesélyesebb együttese az idei szezonban.

“Továbbra is a Juventus a bajnokság legfőbb esélyese, de ez jóval izgalmasabb és szorosabb szezon lesz, mint a korábbiak. A milánói klubok sokat erősödtek, a Roma is jó játékosokból áll, a Lazio pedig nagyon jól teljesített tavaly, ez pedig azóta semmit nem változott.”

“A legjobb futballt egyértelműen a Napoli játssza, az utolsó fordulóig kiélezett lesz miattuk a bajnokság, de mindez a Serie A hasznára fog válni.”

“Érthető, hogy nagyon rég nyert már Bajnokok Ligáját a Juventus, s emiatt a legtöbben a negatívumot látják meg az egészben. Azt kell leginkább megérteni, hogy három év alatt kétszer sikerült eljutniuk a döntőig, ezért pedig minden elismerést megérdemelnek.”

“A döntőben bármi megtörténhet. Sok csapat el sem tud jutni odáig, a Juventusnak ez kétszer is sikerült három év alatt, emiatt pedig dicséret illeti őket.”

“Tavaly én is abban a tudatban voltam, hogy nagyobb esélyük lesz meg nyerni ezt a sorozatot, mint korábban a Barcelona ellen, de csak az első félidőben voltak egyenlő ellenfelek a Real Madrid csapatával. Abban viszont biztos vagyok, hogy a közeljövőben siker megnyernie a Juventusnak a Bajnokok Ligáját.”  

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet