Douglas Costa: Cél a BL győzelem

írta: tjromaan
0 komment 32 👁

“Keményen kell edzeni, de nagyon jól érzem magam itt.” – kezdte DC interjúját a Gazzetta dello Sport munkatársainak.

“Elkezdtem azon dolgozni, hogy utolérjem a csapattársaimat. Tudom, hogy le vagyok kicsit maradva hozzájuk képest, így még többet kell dolgoznom, de arra törekszem, hogy a lehető leghamarabb fel tudjak zárkózni.”

“Hogy miért épp a Juventus? Mert három év alatt kétszer jutottak be a Bajnokok Ligája döntőjébe. Ilyen csapatra vágytam, s velük sikerülhet megnyerni a BL trófeát.”

“Szeretnék bekerülni a klub történelmébe. Egy év van még hátra a Világbajnokságig és én nem is választhattam volna jobb csapatot.”

“Itt vagyok, s mindent meg szeretnék nyerni a csapattal, beleértve a Bajnokok Ligáját is.”

“A Scudetto? A Juve olyan nagyszerű csapat, mint a Bayern. Mindenki arra törekszik majd, hogy nyerni tudjanak ellenünk. Olaszországban taktikailag tökéletes futballt játszanak, és emiatt nehéz is védekezni. A Milan és az Inter is megerősödött, de nekünk is megvan a kellő játékosállományunk ahhoz, hogy ismét bajnokok lehessünk.”

Douglas Costát arról kérdezték, hogy mit gondol róla, és hogyan tud majd összedolgozni új csapattársával Gonzalo Higuainnal.

“Higuain egy igazi bajnok, s nagyszerű játékos. Eddig akárhol játszottam hamar a csatárok barátja lettem. Így történt ez Luiz Adrianoval még Ukrajnában, és Robert Lewandowskival a Bayernnél is. Meglátjátok, jól fogunk együtt muzsikálni.”

“Szeretek együtt játszani olyan játékosokkal, mint Miralem Pjanic. A Bayernbe, Thiago Alcantara volt ilyen, akit sokáig tanulmányoztam, s ebből rengeteget tudtam tanulni.”

“Lenyűgözött a Juventus játékosai által képviselt minőség, s remélem ehhez én is hozzá tudom adni a magam kreativitását.”

A pletykák szerint nagy esély volt arra, hogy Douglas Costa a Manchester City csapatában folytassa pályafutását, ahol korábbi edzőjével, Pep Guardiolával dolgozhatott volna együtt.

“Az évek során mindig is szerettem volna elkerülni azt a feltételezést, hogy csak azért játszottam, mert ő volt az edző. Azért akartam a Juventushoz igazolni, mert új tapasztalatokkal szeretnék gazdagodni, s a labdarúgás egy másik arcát is meg szeretném ismerni.”

“Allegri egy olyan edző, aki sokat kommunikál a játékosaival. Megértette a bennem rejlő lehetőségeket, én pedig érzem a bizalmát. Elmagyaráz dolgokat, majd kijavítja a hibáinkat. Pozitív érzéseim vannak, úgy gondolom, hogy sokáig jutunk majd el az edzővel és a csapattal.”

 

www.football-italia.net

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet