Douglas Costa kölcsönben a Bayernnél

írta: Ádám Németh
0 komment 48 👁

A brazil szélső visszatér korábbi állomáshelyére.


Douglas Costa kölcsönben a Bayern Münchenhez kerül a Juventustól az átigazolási időszak végén, erősíti meg a Goal.com

A 30 éves játékos igyekszik újra felépíteni magát folyamatos sérülései után, amihez a BL címvédő német együttes tűnik ideális választásnak.

Costa 2015-ben igazolt a bajorokhoz a Shakhtartól, ezután pedig eredetileg kölcsönben, majd később végleg a Bianconerihez került.

Annak ellenére, hogy olaszországi kölcsönjátéka idején kezdetben jó benyomást tett, a brazil nem tudta megvetni a lábát a kezdőcsapatban, az elmúlt két szezonban pedig mindössze négy gólt szerzett.

A játékost az elmúlt időben sérülések hátráltatták, Andrea Pirlo csapata pedig nem szűkölködik támadókban, így a felek könnyen megegyeztek róla, hogy a legjobb lesz, ha ezt a szezont a Bayernnél tölti. A Juve eredetileg el akarta adni Costát, aki ha a Bundesligában jól teljesít, talán feljebb tudja tornázni az árát.

A 2019-20-as idényben a brazil 29-szer lépett pályára, amikor pályán volt általában jól teljesített, és minden sorozatot figyelembe véve három gól, és hét gólpassz köthető a nevéhez. Ugyanakkor a szezonját sérülések árnyékolták be, 21 találkozóról hiányzott, és csak a koronavírus miatti leállást követően tudott relatíve folyamatos játéklehetőséghez jutni, ekkor is elsősorban csereként. Az ezt megelőző idénye is hasonlóan alakult, a 2018-19-es kiírásban 18 Serie A-s mérkőzésen szerepelt, 4-et eltiltás, 16-ot sérülés miatt hagyott ki. Általában izomproblémákkal küzdött, combizom sérülése két hónapra írta ki, majd a visszatérését követően mindössze harminc perc játék után a vádlija sérült meg.

Torinói tartózkodása alatt Costa három Scudettót nyert, korábban a Bayernnel pedig a Bundesligát is kétszer megnyerte.

Hansi Flick csapatának, akik a hétvégén Robert Lewandowski mesternégyesével 4-3-ra győzték le a Herthát, vélhetően erősítést fog jelenteni a brazil érkezése.

goal.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet