Dybala lehet a megmentő?

írta: Ádám Németh
0 komment 184 👁

Paulo Dybala a Crotone ellen visszatérhet a pályára, a csapatnak pedig talán éppen rá van szüksége ahhoz, hogy kilábaljon a gödörből.

A Bianconeri legutóbbi három mérkőzésén mindössze egy gólt szerzett, ám Chiesa találata is csak a szépítésre volt elég Portóban. Az együttesnek égető szüksége lenne kreativitásra és váratlan húzásokra a támadójátékban, erre pedig Dybala jelenthet megoldást. Az argentin támadó másfél hónap kihagyás után, hétfőn a Crotone ellen állhat újra csatasorba.

Andrea Pirlo a Porto elleni vereséget követően úgy nyilatkozott a Sky Sports Italiának, hogy Dybalának egyelőre ötpercnyi játék sincs a lábában. A tízesünk azonban már intenzívebb edzésmunkát végez, a visszatérése pedig több variációs lehetőséget jelentene a mester számára.

Dybala egyelőre a leggyengébb torinói idényét futja, eddig ugyanis, különböző okokból kifolyólag mindössze 859 percet töltött a pályán, és három gól mellett két gólpasszt jegyzett. A Sassuolo elleni mérkőzésen elszenvedett sérülése végül súlyosabbnak bizonyult a vártnál, de a 27 éves játékos, aki a nehéz időkben Tom Bradytől, és James Hardentől is kapott buzdító üzeneteket, most már készen áll a visszatérésre. Úgy tűnik tehát, hogy a várakozásnak vége, és megérkezhet a várt kreativitás a csapatba. Dybala pedig talán Ronaldónak is segítségére lehet a gólcsendjének megtörésében.

„Hiányoznak Paulo góljai. Óriási minőségbeli lökést adna a csapatnak a visszatérése, szinte felérne egy új igazolással.” – árulta el Pirlo a Sky Sports Italiának. Mint ismert, a Juve a szakember kifejezett kérése ellenére sem szerződtetett csatárt a télen.

„Paulónak eddig elég szerencsétlenül alakult az éve. Egy fantasztikus játékosról van szó, akit már nagyon várunk vissza.” – mondta Fabio Paratici sportigazgató a fentebb nevezett médiumnak.

Dybala torinói szerződése 2022 nyarán jár le, a hosszabbításról szóló tárgyalások pedig még váratnak magukra.

Az argentin valószínűleg csak néhány percet kap majd a hétfői mérkőzésen, azonban megteheti az első lépéseket afelé, hogy megmentse saját maga, és az Öreg Hölgy szezonját.

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet