“Dybala, Ronaldo és Morata képes együtt játszani”

írta: Ádám Németh
0 komment 15 👁

Pirlo szerint Dybala képes Ronaldóval és Moratával együtt játszani, és azt is elmondta, nem tesz különbséget CR és a fiatalok között.


A Bianconeri holnap este fogadja a Ferencvárost a Bajnokok Ligájában, egy győzelem pedig máris a nyolcaddöntőbe jutást jelentené a csapat számára, amennyiben a Dinamo Kijev nem győzi le a Barcelonát.

„Mennünk kell tovább az úton, szombaton semmi nem történt, csak játszottunk egy jó meccset. Folyamatosan jó teljesítményt kell nyújtanunk, különben nem leszünk igazi nagycsapat.” – mondta a mester a sajtótájékoztatón.

„Úgy kell kimennünk a pályára, mintha döntőt játszanánk. Győznünk kell ahhoz, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe. Be kell biztosítani a továbbjutást, hogy néhány játékos pihenhessen a következő mérkőzéseken. Ha megvan a nyolcaddöntő, a Dinamo és a Barcelona ellen más felfogásban játszhatunk, és fókuszálhatunk a bajnokságra. A Cagliari elleni találkozó előtt is jól teljesítettünk, de ott jött ki igazán a lépés. A játékosok most már jobban ismerik egymást, idő kellett ahhoz, hogy átvigyük a gyakorlatba azt, amit hét közben gyakorlunk. Továbbra is próbálunk fejlődni.”

„Tisztában vagyunk azzal, hogy mik a Ferencváros erősségei. Nem kell az első mérkőzés eredményével foglalkoznunk, tudjuk, hogy képesek jó futballt játszani, és ennek ismeretében kell megmérkőznünk velük. A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzés lesz. Az is fontos, hogy állandósítani tudjuk a jó teljesítményt, és magabiztosabbá váljunk. A játékosok nem tudják, mennyit is képesek fejlődni. Két hónapja kezdődött a közös utunk, és most már számos pozitívumot látunk, de mennünk kell előre, vagy a szombati győzelem feleslegessé válik.”

Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci után Merih Demiral is kidőlt a sorból, így Matthijs de Ligt maradt az egyetlen bevethető középhátvéd.

„Négy védőnk maradt, úgyhogy Danilo és Alex Sandro is játszani fog. A középpályán Kulusevski vagy Chiesa fog szerepelni. Utóbbi sérülésből tért vissza, a Cagliari ellen néhány percet játszott, de úgy gondolom, még nem bír végig 90 percet. Bernardeschi a válogatottban és a Cagliari ellen is jól játszott, ő is szerephez juthat holnap.”

„Dybala is készen áll, jól érzi magát, elkezdett folyamatosan edzeni. A hétvégén jó volt, meglátjuk, hogy kezdő lesz-e.”

De vajon képes-e az argentin együtt játszani Ronaldóval és Moratával?

„Sajnos eddig még nem álltak mindannyian a rendelkezésünkre, mindössze néhány napot edzettek együtt. A szezon kezdete óta dolgozunk a megoldáson, de előbb formát kell adni a csapatnak, majd megtalálni az egyensúlyt és akkor megpróbálhatjuk kitalálni, hogyan is tudnának hárman együtt játszani.”

Pirlo végül a Ronaldóval való kapcsolatáról beszélt.

„Úgy viselkedek vele, mint bárki mással. Igyekszem mindig elérhető lenni, és jól kijövünk egymással, mert egyszerű, és komoly emberek vagyunk. Cristianót is ugyanúgy kezelem, mint Frabottát, vagy Portanovát, akik a tartalékok közül kerültek fel. Ilyen vagyok, és futballistaként is ilyen voltam.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet