Elkerülni a korábbi hibákat

írta: Ádám Németh
0 komment 134 👁

Chiellini szerint a Porto ellen nem szabad újra elkövetni az elmúlt évek hibáit.

A veterán hátvéd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzését megelőzően beszélt a sajtónak. A portói összecsapásra a Napoli elleni vereség után érkezik a csapat, ez pedig Chiellini szerint nem lehet hatással a szerdai teljesítményre.

„Pozitív periódus van mögöttünk.” – kezdte a kapitány a sajtótájékoztatót.

„A szombati vereség nem küldött a padlóra bennünket. Különbséget kell tennünk a versenysorozatok között, és meg kell találnunk az egyensúlyt. Minden téren eredményesek akarunk lenni, a Porto ellen is óriási lelkesedéssel készülünk, de tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz egyszerű dolgunk.”

Chiellini úgy gondolja, a portugálok kiválóan tudnak védekezni, és fizikailag megterhelő lesz ellenük játszani.

„Jó a védelmük, kevés gólt kapnak, ezen kívül pedig a széleken és elől is erősek. Remek fizikai állapotban vannak, és komolyan kell venni őket.”

A védelem közepén kiadó két helyre négy kiváló játékosa is van Pirlónak, a kapitány szerint pedig mindnyáján képesek bármikor csatasorba állni.

„Mind a négyen más karakterek vagyunk. Az edzőn múlik, hogy mikor melyikünknek szavaz bizalmat, a mi dolgunk annyi, hogy mindig készen álljunk. Tudjuk, hogy ketten közülünk padozni fognak, de a versenyhelyzet sosem ment a hangulat rovására.”

Chiellini arról is szót ejtett, hogy nem szabad újra azokba a hibákba esni, amelyekbe az elmúlt évek nyolcad-, és negyeddöntős búcsúi során.

„Érzelmes mérkőzésre számítok, hasonlóra, mint az Inter elleni kupameccsen. A BL mindig nehezebb, mert kevésbé ismerjük az ellenfeleket. Nem szabad ugyanazokat a hibákat elkövetnünk, amelyek annak idején nagyon sokba kerültek nekünk.”

A rutinos játékost végezetül a védőtársairól kérdezték.

„Valami mindig változik attól függően, hogy kivel játszol együtt, mivel mindenki más karakter. De Ligttel és Demirallal másfél éve dolgozunk együtt, Bonuccit viszont talán már jobban ismerem, mint a feleségemet…”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet