Előre kell tekinteni

írta: Ádám Németh
0 komment 562 👁

Pirlo szerint nem a Napolira, hanem a tabellán előrébb álló csapatokra kell kiemelten figyelni, és a sérültek helyzetét is ismertette.

A Bianconeri, mindössze két héttel az Olasz Szuperkupa után holnap este újra megmérkőzhet a Napolival, ezúttal a Diego Maradona Stadionban.

„A Szuperkupában már találkoztunk velük, ez a mérkőzés pedig az elmaradt, első meccsnél is fontosabb. Bosszantó az ilyen helyzet, de csak saját magunkkal foglalkozunk.” – mondta Pirlo a sajtótájékoztatón.

„Egyértelműen fejlődünk. Az Intertől kikaptunk, de utána megnyertünk egy döntőt. A csapat szintet lépett, és mindenki megértette, hogy mit csinált rosszul. Elkezdtünk meggyőzően teljesíteni, amihez nyilvánvalóan időre volt szükségünk, ahogyan a taktikai fejlődéshez is. Annyi pontot akarunk szerezni, amennyit csak lehet. Nápolyban is nyerni akarunk, elsősorban saját magunk miatt. Nem velük akarunk foglalkozni, hanem azokkal a csapatokkal, amelyek előttünk állnak.”

Ha a Juventus győz, könnyen lehet, hogy Pirlo korábbi csapattársát, Gennaro Gattusót felállítják a Partenopei kispadjáról.

„Ez is része a munkánknak. Minden mérkőzés kulcsfontosságú, mindig a lehető legtöbbet akarjuk nyújtani, és nekem ezzel nincs is problémám. Sajnálom Rinót, de nekem is megvannak a magam gondjai. Csak jól akarunk teljesíteni, és meccseket nyerni.” – reagált a felvetésre a mester.

A Juventus a legutóbbi két mérkőzésén, a Roma és az Inter ellen is más taktikát alkalmazott.

„Semmi nem változik. Más felfogással mentünk neki a két meccsnek, és ezt nem a kényszer szülte, hanem az én döntésem volt.”

„A taktikánkat az ellenfél határozza meg. Nem mindig lehet előre menni, és nyomást helyezni az ellenfélre, néha bölcsebb döntés visszazárni, és hagyni, hogy náluk legyen a labda.”

A hírek szerint Arthur, Dybala és Bonucci sem játszhat szombat este.

„Arthurnak a jobb lába sérült, napról napra figyeljük az állapotát. Dybala fokozatosan épül fel, de még mindig fáj a térde. Bonucci kimerült, de a csapattal készül, és majd eldöntjük, hogy velünk tart-e. Ugyanez igaz Ramseyre is. Morata jobban érzi magát, épp influenza után lábadozik. Akár kezdhet is holnap, de lehet, hogy csak a kispadon kap helyet.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet