A barátaid se maradjanak le róla

A mindössze 16 éves Senkó Zsombor, aki március végén igazolt az olasz rekordbajnokhoz, a Milan elleni mérkőzést követően kaptuk el egy gyors interjúra.

A korosztályos válogatott kapus az Illés Akadémiától került Torinóba, a hétvégi, Juventus-Milan mérkőzést követően, ahol Zsombi a pálya mellől labdaszedőként nézhette végig, ahogy a Bianconeri 2-1-re megfordítja a találkozót, a Juventus biztonsági személyzete egy két perces meetinget engedélyezett vele, így a korábbi, telefonos megbeszélést követően, végre személyesen is tudtunk találkozni vele.

Mindössze néhány hete igazoltál Olaszországba, mik az első benyomások?

„Nagyon jól érzem magam a piemonti fővárosban. A csapattársaim és a Juventus személyzete nagyon kedves, és segítőkész, igyekszek mindent megtenni annak érdekében, hogy minél dinamikusabban menjen a beilleszkedés.”

Zsombi éppen aláírja az első Juventus mezét

16 évesen külföldön futballozol, nem gyötör a honvágy?

„Isten igazából, három évet védtem Szombathelyen távol a családtól, és csak hétvégente láttuk egymást, így nem jelent a mostani szituáció releváns differenciát. Nyilvánvalóan, hiányzik a család, és a barátok, de sok időt töltök a csapattal, és minden nap beszélünk, így könnyen boldogulok jelenleg.”

Miért pont a Juventus? Értesüléseink szerint több klub is le szeretett volna igazolni, köztük a Leicester City, és az Inter is…

„A Juventusnak senki nem tud nemet mondani. Egyébként igen, ez így történt, Angliában próbajátékon is jártam, de aztán megtudtam, hogy a Juventus 8 hónapon keresztül figyelt engem, és bármiféle teszt nélkül is szeretne a soraiban tudni. Ezt követően folyamatosan tárgyaltunk velünk, és végül a családom kíséretében Torinóba utaztunk felmérni, hogy milyen az edzések színvonala, mielőtt meghoztam volna a végleges döntést.”

A többi, ahogy szokták mondani: történelem…

„Az első benyomások nagyon pozitívak voltak, aztán meg is tudtunk egyezni a közös folytatásról. A napjaim kiváló hangulatban telnek, de az edzéseken kőkemény munka folyik. Úgy érzem, hogy jó döntést hoztam az ideigazolásommal, minden lehetőség adott, hogy rengeteget tanuljak és fejlődjek.”

A rövid találkozó végeztével megjegyeztük Zsombornak, hogy nagyon bízunk benne, hogy 10 év múlva ilyen simán nem fog majd tudni kisétálni a kapun, továbbá a JCHungary maximális támogatásáról biztosította a fiatal tehetséget. A JuventusFC.hu a jövőben igyekszik minden információt tudatni veletek a magyar futballista torinói pályafutását illetően.

Kamanczi Patrik írása


Zsombi egy JCH-s sállal, mi pedig az első aláírt Juventus mezével lettünk gazdagabbak…