“Felálltunk a padlóról”

írta: Ádám Németh
0 komment 251 👁

Andrea Pirlo úgy véli, a mindenki által leírt Juventus képes lehet újabb meglepetéseket okozni, és több változásra is utalást tett.

A Juventus egyik legjobb szezonbéli teljesítményét nyújtva nyerte meg szerdán az Olasz Kupa fináléját az Atalanta ellen. Pirlo fiainak most a Bolognát kell legyőzniük ahhoz, hogy az első négyben végezzenek, ehhez viszont a Milannak vagy a Napolinak is pontokat kell vesztenie.

„A játékosok rendben vannak, a győzelmek mindig komoly adrenalin-löketet jelentenek.” – kezdte a szakember a sajtótájékoztatót.

„A Milan elleni vereséget követően az emberek már eltemettek bennünket, de mi felálltunk a padlóról. Legfőképpen saját magunkkal kell foglalkoznunk, jól kell játszanunk és megszereznünk a szükséges három pontot, és csak ezután figyelni arra, hogy mire mentek a többiek. A legfontosabb az, hogy ne maradjon bennünk megbánás. A Bologna jó futballt játszik. Sok helyzetet alakítanak ki, és kiváló fiataljaik vannak. Most is ugyanolyan nehéz lesz ellenük, mint a legutóbb. Óvatosnak kell lennünk, mikor támadnak.”

Számtalan sikertelen kísérlet után a mester látszólag megtalálta a megfelelő taktikát, ám koránt sem biztos, hogy nem lesznek újabb változások.

„Az ellenféltől függően hoztam meg bizonyos döntéseket, az adott körülmények között pedig Kulusevski tűnt a legjobb választásnak. Többet játszott, mint a csapat nagy része, csak különböző szerepkörökben. A mostani mérkőzés megint más lesz, szóval más lehetőségeket is fontolóra veszek. Lehet, hogy sok hibát vétettem a szezon során, de semmit sem bánok.”

A kupagyőzelem után Pirlo azt nyilatkozta, megerősítené a pozícióját a kispadon.

„Szeretem az adrenalint, és a rám nehezedő nyomást. Ha ezt a munkát végzed, érezned kell, ahogy a vér pumpál az ereidben, csak így érhetsz el nagy dolgokat. Azért erősíteném meg magam a posztomon, mert folytatni szeretném. Nem gondolom, hogy a döntés csak a holnapi eredménytől függ, szerintem az egész szezont figyelembe veszik. A vezetők döntenek, majd meglátjuk, hogyan tovább.”

„Mindig felemelt fejjel jártam, és úgy gondolom, mindent beleadtam. Az eredményekkel nem vagyok elégedett, mert nem értük el a kitűzött céljainkat, de annak örülök, hogy sikerült megtalálnom a közös hangot a srácokkal. Végig áldozatos munkát végeztek. Játékosként győztes voltam, és edzőként is az szeretnék lenni. Ez a szezon lehetőséget adott arra, hogy fejlődjünk.”

Gianluigi Buffon újra elhagyja a Juventust, de nagy valószínűséggel nem hagy fel a játékkal.

„A Juve egy igazi legendával lesz szegényebb, mind a pályán, mind azon kívül. Szomorú, mert hosszú utat tettünk meg együtt. Rendkívül tisztelem őt, mert még most is gyermeki lelkesedéssel érkezik meg minden edzésre.”

A jövő Cristiano Ronaldo számára is bizonytalan, a hírek szerint a portugál biztosan távozik, ha nem lesz meg a BL indulás.

„Én még mindig úgy látom, hogy a fekete-fehér mezre koncentrál. Nagyon meg akarta nyerni a kupát, itt az idő, hogy egyeztessünk a továbbiakról.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet