Fernando Llorente

írta: kampat

Fernando Llorente Torres 1985. február 25.-én született Pamplonában. Karrierjét az Athletic Bilbao ifi akadémiáján kezdte, majd tehetségét kamatoztatva 2005-ben bemutatkozhatott a felnőtt csapatban. A pamplonai klub meghatározó tagja volt olyan szinten, hogy 2008 óta a spanyol válogatott tagja. Kilenc bilbaoi szezon után döntött a távozás mellett… Amint Llorente kijelentette, hogy nem hajlandó hosszabbítani kenyéradójával számos klub érdeklődését felkeltette, azonban ő a Juventus csapatát választotta következő állomásként…

Az átigazolás
Fernando úgy döntött, hogy lejáró szerződését nem újítja meg a pamplonai egyesülettel, így a klubnak választási lehetősége volt, hogy eladja értéken aluli összegért vagy lejáró szerződése után ingyen távozik. Guiseppe Marotta már évközben ajánlatokat adott a játékosért a Bilbao vezetőinek, akik sorra visszautasították azt, így Llorente ingyen érkezett a csapathoz. Új szerződését július 1.-én írta alá és Tévezhez hasonlóan őt is a Juventus Stadionba mutatták be hivatalosan a média és a szurkolók előtt.

Llorente hamar a média „kedvence” lett és minden lehetséges alkalmat kihasználva tették fel kérdésüket az új játékos felé. Először a szurkolók fogadtatását méltatta majd beszélt a spanyol játékosok helyzetéről Olaszországban: „Egészen hihetetlen volt, nagyon meglepett a szurkolók fogadtatása, szeretném ezúton is megköszönni ezt nekik. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és egy ilyen nagy presztízsű mezt ölthetek magamra. Hogy a spanyol játékosoknak nem szokott menni az olasz bajnokságban? Tudunk jól játszani itt is, ezt szeretném bebizonyítani.”

Llorente neve mellett a 14-es szám fog virítani. A játékosnak is megvan a véleménye erről a számról: „Tetszik ez a szám, ezért választottam, úgy hiszem, hogy jó teljesítményre leszek majd képes ebben. A Juventusra azért esett a választásom, mert egy óriási klub, egy álom vált valóra azzal, hogy itt játszhatok. A Juventus a legnagyobb csapat, amely kapcsolatba lépett velem.”

A sajtó nagy hangot ad a Llorente-Tévez párosnak. Erről is kifejti véleményét a spanyol játékos: „Egy olyan nagy csapatban, mint a Juventus, nem csak két csatár van, összesen hatan vagyunk jelenleg, mindannyian jó teljesítményre vagyunk képesek, hogy ki játszik, azt Contének kell eldöntenie. Nem foglalkoztat engem ez a kérdés, csak szeretném a csapatot sorban a harmadik Scudettojához segíteni. Fizikálisan tökéletes állapotban vagyok, az elmúlt két évben Marcelo Bielsa keze alatt dolgozhattam, aki rendkívül sokat követel a játékosaitól. Emellett a vakációmon is folyamatosan edzettem, hogy egyből az edző rendelkezésére álljak, amint megérkezek”. Újságírói kérdésre Antonio Conte-val való kapcsolatáról is mesélt: „Beszéltem már Contével néhány alkalommal. Szimpatikus edző, örülök, hogy a kezei alatt dolgozhatok. Antonio Conte módszerei kiválóak…”
Llorente szerint a környezetváltozás jó hatással lesz rá és fejlődni fog.

Mindemellett beszélt az új csapattársairól, akik jó benyomást tettek nála: “Ez egy nagyszerű, hihetetlen társaság. Nagyon meglepődtem. Nem egyszerű olyan csapatot találni, ahol ennyire jó játékosok vannak. Lehet, hogy több csapatnál is vannak olyan kiváló játékosok, mint nálunk, de itt teljesen más a légkör. Mindannyian barátok és remek csapattársak vagyunk. Nagyon jól érzem magam itt.”