„Haza akarjuk vinni a trófeát”

Pirlo megerősítette, hogy Bonucci kihagyja a döntőt, a csapat pedig intenzív, nemzetközi szintű játékra kell, hogy készüljön a bergamóiak ellen.

A Bianconerit dolgát nem könnyíti meg, hogy vasárnap a Bolognát is le kell győznie, miközben a Milannak és a Napolinak pontokat kell veszítenie ahhoz, hogy elindulhasson a Bajnokok Ligájában. Andrea Pirlo sem a kupadöntőn, sem hétvégén nem számíthat a térdsérülést szenvedő Leonardo Bonuccira.

„Egyáltalán nem gondolom, hogy defenzív mérkőzés lesz. Az Atalanta ellen mindenki sok kapuralövésre, komoly tempóra és nagy intenzitásra számíthat.” – mondta a vezetőedző a sajtótájékoztatón.

„Gyakorlatilag európai színvonalú találkozó lesz. Készen állunk, ismerjük őket, és tudjuk, mit várhatunk tőlük. Megérdemelten jutottunk a fináléba, most pedig haza akarjuk vinni a trófeát. Minden mással csak csütörtöktől foglalkozunk.”

„A mentalitásunkat nem fogja befolyásolni a bajnokság menete, csak erre a meccsre összpontosítunk. Magunk mögött kell hagynunk, ami eddig történt, és holnap estig csak a kupa megszerzését kell szem előtt tartanunk.”

Pirlo vezetésével a Serie A-ban és a Bajnokok Ligájában küszködött a csapat, az Olasz Szuperkupát viszont sikerült elhódítani, és szerdán a fiatal tréner második trófeája is meglehet.

„Szerencsés vagyok, hogy már az első szezonomban két döntőt játszhatok, míg Gian Piero Gasperininek egész pályafutása második fináléja lesz a mostani. Két nagyon különböző pályaívet futunk, és teljesen más edzők és emberek is vagyunk. A BL kieséses szakaszába vezette az Atalantát, a sikereit pedig Európa szerte elismerik. Én még a karrierem elején járok, és remélem, sok ilyen alkalomban lesz még részem.”

A korábbi középpályás nem fogadta kitörő örömmel, mikor arról kérdezték, mennyire befolyásolja a jövőjét a kupadöntő és a bajnoki helyezés.

„Ezerszer válaszoltam már erre a kérdésre. Csak azzal törődöm, hogy jól végezzem a munkám, és mindkét hátralévő meccset megnyerjük. Lesz még időnk a jövővel foglalkozni.”

Az Inter ellen Dybala és Morata is a kispadon kezdett, és Kulusevski került a kezdőbe. De ki lehet Ronaldo társa szerdán?

„Vannak opcióink, a támadóik remek formának örvendenek. Holnap fogunk dönteni. A csapat rendben van fizikálisan, az Inter ellen tíz emberrel is helytálltak. Viszont a mentális tényezők most fontosabbak lesznek a fizikaiaknál.”

Idén először rendeznek nézők előtt mérkőzést Olaszországban, a Mapei Stadionban 4300 szurkoló lehet jelen.

„Csodálatos és érdekes lesz. A BL-ben voltak mérkőzéseink, amelyeket korlátozott számú néző előtt játszottunk, a különbség pedig nagyon is érezhető. Bizonyos csapatok hozzászoktak a rájuk nehezedő nyomáshoz, és a szurkolók buzdításához. Mi is ilyenek vagyunk, éreznünk kell az erőt, amit ők adnak, és ami annyiszor hiányzott idén.”

football-italia

Leave a Reply