Higuain: A Juventus a legjobb még mindig

írta: kampat
0 komment 4 👁

A Bianconeri az elmúlt hat évben rendre megnyerte az Olasz Bajnokságot, de Leonardo Bonucci eladása, illetve a riválisok minőségi igazolásai kiegyenlítették az erőviszonyokat, s az is előfordulhat, hogy a 2017/18-as idény végén más fog Olaszország trónján ülni.

“Sok éven keresztül segítette Bonucci a csapatot.” – ismerte el Higuain az amerikai újságíróknak adott interjújában.

“Most egy közvetlen riválishoz szerződött, de így is nagyon erősek maradtunk. Megvannak a játékosaink ahhoz, hogy ne érezzük meg az ő hiányát.”

“A legnagyobb riválisunk, mi magunk vagyunk. Meg kell erősítenünk azt, amit az elmúlt hat évben véghezvittünk. Minden évben más csapatról beszélnek, mint a bajnokság fő esélyese, azonban mindig mi nyerünk.”

“Nem kényelmesedhetünk el, hisz ez az év az eddigieknél is keményebb lesz. A többi csapat megerősödött, s ezáltal fokozódni fog a küzdelem heve.”

“Aggaszt-e a Napoli? Igen,  mert ugyanolyan erősek, mint az előző években, ugyanakkor nekünk is erős csapatunk van ahhoz, hogy minden fronton harcba tudjunk szállni a végső győzelemért, ahogy azt tettük tavaly is.”

“Csupán egy Scudettot nyertem pályafutásom során, így még mindig éhes vagyok a sikerre. A többiek is, máskülönben nem lennének itt. Bonucci is nagyon motivált lesz, de nekünk is ugyanaz a célunk, meg akarjuk szerezni a hetedik bajnoki címet.” 

“Amikor majd ellenem játszik, gólt fogok szerezni nekik. Kicsit jobban ismerem ellenfélként, még a nápolyi időszakomból, s én pedig köztudottan olyan vagyok, aki mindig gólt akar szerezni.”

A Juventus a tavalyi szezonban bejutott a Bajnokok Ligája cardiffi döntőjébe, ahol sajnálatos módon 4-1-es vereséget szenvedett a Real Madrid együttesétől.

“Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Az első 10-15 percben jobbak voltunk, mint a Real Madrid. A második félidőben azonban a kelleténél több volt bennünk a düh, s belekényelmesedtünk a mérkőzésbe, így át tudtak rajtunk gázolni. Többre lettünk volna képesek, de ez már a múlt.”

“Most már csak az új szezonra koncentrálunk, ami az eddigieknél keményebb és hosszabb lesz. Motiváltak vagyunk, és szeretnénk a tavalyi éven kozmetikázni. Mindig a győzelem a cél, s minél több gólt szerezni. Bár nem nyertük meg tavaly a Bajnokok Ligáját, de nem szabad elengednünk ezt az álmot.”

“Allegrinek igaza volt abban, amikor azt mondta, hogy a cardiffi döntő eredménye nem árnyékolhatja be az egész szezonban mutatott teljesítményünket. Két nap leforgása alatt az újságok szerint Európa legjobb csapatából, mindössze egy középszerű együttes lettünk. Nem gondoljuk, hogy Európa legjobb csapata lennénk, de azt sem, hogy egy középszerű együttes. Képesek vagyunk bárkivel partiba lenni.”

“Allegri azt mondta nekem, hogy több gólt kell szereznem a Bajnokok Ligájában. Igaza van!”

Gonzalo Higuain szeretné, ha Paulo Dybala maradna, sőt az egész csapat ezt szeretné.

Neymar nagyon közel áll, hogy 222 millió €-s csillagászati áron átigazoljon a PSG-hez. Amennyiben ez a transzfer létrejön, abban az esetben a Barcelona 100-120 millió €-t ajánlana a Juventus argentin csillagáért, Paulo Dybalaért.

“Paulo kényes korszakát éli, amin én is átmentem.”

“19 éves voltam, amikor csatlakoztam a Real Madridhoz, és egészen 25 éves koromig ott játszottam, s hosszú ideig viseltem egy jelentős csapat mezét.”

“Mindenki szeretne nagyszerű futballistákkal játszani, de nem foghatok fegyvert a fejéhez, hogy maradásra bírjam. Mindenkinek azt kell tennie, ami boldoggá teszi, pont úgy, ahogy most itt is érzi magát, és egytől egyik azt szeretné minden csapattársa, hogy maradjon.”

“Hogy megnyerheti-e velünk a Bajnokok Ligáját? Tavaly meg voltunk győződve arról, hogy sikerülhet, s el is jutottunk a döntőig. Idén azonban sokkal nehezebb feladatunk lesz, mivel az ellenfelek is jócskán megerősödtek.”

“Nem csak a Bajnokok Ligája győzelem miatt kellene maradnia, hanem a hetedik Scudettoért, és sorozatban a negyedik Olasz Kupa sikerért is, és amennyiben még a Bajnokok Ligáját is sikerül megnyernünk, az csak annál jobb.”

“Már két éve a Juventus csapatánál van, s ezalatt rendre jó teljesítményt nyújt. Fiatal és nagyon jól érzi magát itt, a klub és a szurkolok is nagy szeretik őt, ahogyan mi is, és a csapat mindig segített neki, hogy fejlődhessen.”

“Paulo tudni fogja, hogy mi a legjobb számára, és mi azt szeretnénk, ha velünk maradna.”

Gonzalo Higuain tavaly érkezett a Napoli csapatától, s a klubváltás miatt számos kritikát kapott a Napoli szurkolóktól a hűtlensége, valamit a kis túlsúlya miatt.

“Kemény nyár volt, nem volt egyszerű a Napolitól a Juventushoz igazolni. Sok stressz ért abban az időszakban, s az emberek azt hiszik, hogy ez olyan dolog, mint egy szendvicset vásárolni a boltban.”

“Sokat szenvedtem, mivel egy olyan várost hagytam el, amely nagyon sok mindennel ajándékozott meg. Mint például barátokkal, nagyszerű kerettel és kiváló edzői stábbal. Az elején nem találtam a helyem, de most már kiválóan vagyok, jobb mentális, fizikai, érzelmi állapotban tértem vissza.”

“A Napoli szurkolók hangos füttykoncertje? Csupán a csapattársak, a család, a barátok, és a klub véleménye foglalkoztat, és azoké, akik ismerik ezt a sportot.”

“Nem beszélek olyasmiről, amihez nem értek. Ilyen például a főzés, inkább hallgatok, és próbálok tanulni.”

A Juventus argentin csatárát a nyári érkezőkről faggatták az újságírók. Elsőként Douglas Costa neve került elő.

“Jó benyomást tett. Amellett, hogy erős játékos, olyan gyors beadásai vannak, amelyek igazán tetszenek. Fontos igazolások történtek, amelyek biztos, hogy segíteni tudják a csapat fejlődését.”

“Federico Bernardeschinek semmiféle problémával nem kell szembenéznie, mivel Olaszországban nevelkedett, de ugyanez a helyzet Mattia De Sciglioval és Wojciech Szczesnyvel is.”

“Rodrigo Bentancur még egészen fiatal, de segíteni fogunk neki, és Douglas Costanak a gyors beilleszkedéshez. Gyorsabb, közvetlenebb futballt fogunk nyújtani ebben az idényben.”

“A 4-2-3-1? Egész életemben ebbe a formációban játszottam, s így értük el a tavalyi sikereket is.”

 Az AC Milan még mindig csatárt keres az átigazolási piacon, azon túl, hogy már érkezett hozzájuk egy támadó, s emiatt azt kérdezték Gonzalo Higuaintól, hogy továbbra is ő a Serie A legjobb csatára?

“Erre meg van a válaszom, de megtartanám magamnak, de meghagyom az esélyt mindenkinek, hogy maga döntse el.”

 

www.football-italia.net

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet