Hogy mondja, Mister?

írta: Kacskovics Doma
0 komment 0 👁

Hogy mondja Mister?

A Juventus számára néhány hete fejeződött be a szezon, így előbb lehetett ráfordulni a nagy nyári kérdésekre. Az idei év nem siker, de nem is akkora csalódás, mint amekkorának sokan megélik. Szuperkupa, és bajnoki cím a zsebben, a kupa, valamint a BL serleg várat magára még egy évet. Utóbbi már 23 éve. Így hát félsiker, de mégiscsak sikerszezont tudhat maga mögött a bianconeri. Sok kérdés merül fel a nyárra vonatkozóan, de előtte a vezetőségnek el kell döntenie a legfontosabbat: Ki fog a kispadon ülni? A jelenlegi edző Massimiliano Allegri (269 meccs, 191 győzelem, 40 döntetlen, 38 vereség), hiába hozta az eredményeket a hazai eseményeken, a nemzetközi porondon nem tudott csúcsra érni, pedig évek óta nagyon határozott kívánsága volt ez a vezetőségnek, és a szurkolóknak is. A Mister szerdán találkozik Andrea Agnellivel, hogy megvitassák a közös folytatást, vagy az esetleges szakítást. Vékony jégen mozog mindenki, aki Allegri távozását követeli, hiszen semmi garancia nincs arra, hogy egy új edző akárcsak egy scudettót is nyerjen a csapattal. Max jelenti a biztonságot a bajnokságban.

A pletykák alapján a jelöltek a következők (zárójelben az oddsok láthatók):

Massimiliano Allegri (2.00)
Allegri mutatóit, eredményeit, és taktikai zsenijét minden új és régi juventino ismeri, igen jó trófea/szezon mutatóval bír, ismeri a játékosokat, tudja hogyan kell használni a csapatot. Ismeri az olasz bajnokságot mint a tenyerét, és nemzetközi vizeken is jól mozog, igaz itt ki tudnak ütközni a tapasztalat hiányából adódó hibái.

Pep Guardiola (2.50)
Fabio Paratici tavaly meghúzta a lehetetlent, mikor Ronaldót Torinóba hozta, és hasonló dologra készülhet Peppel kapcsolatban is. Guardiola az évtized egyik legsikeresebb, és minden bizonnyal legelismertebb edzője. Bajnok lett a Barcelonával, a Bayernnel, és a Manchester Cityvel, a neve garancia a bajnoki címre. BL-győztes a katalánokkal, minden megvan benne, hogy sikeres legyen a Juventusszal is. Két kérdés merül fel vele kapcsolatban: Mit szól az olasz környezethez? – Valószínüleg ugyanazt mint a némethez, vagy az angolhoz: Könyörtelenül beveszi. És elhagyja-e azt amit évek óta építget Manchesterben egy teljesen új csapatért? Ezt csak ő tudja.

Antonio Conte (4.50)
Régi-új ismerős lenne az Allianz Stadionban a jó öreg Antonio, akinek a kezei alatt az új éra kezdetét vette. Azóta egy bravúros EB szereplésen van túl az olasz nemzeti csapattal, valamint egy bajnoki címen, és egy kicsit sem sikeres szezonon a Chelseanél. Nem lenne meglepő, ha hazafelé kacsintgatna, de a Juventuson kívül kérője az Inter is. Milánó kék felén egyre savanyúbb a szőlő, érthetően ezen egy olyan edzővel segítenének, aki bezsebelt egynéhány bajnoki címet az utóbbi tíz évben. És ami az Internazionale malmára hajtja a vizet, az Conte nemzetközi trófeáinak hiánya. Conte soha a közelébe sem került semmi hasonlónak, márpedig a Juventusnál a BL-cím mostmár kínosan égetővé kezd válni. A lombardiai csapatnak pedig először az olasz trón visszahódítása lenne a cél, amiben Conte jelentős tapasztalattal rendelkezik.

Mauricio Pochettino (6.00)
Elég kicsi a valószínűsége, de az argentin mester is szóba jöhet a bianconeri kispadjával kapcsolatban. Azonban az ő érkezéséről szóló pletykák rengeteg sebből véreznek. Anglián kívül még soha nem volt vezető pozícióban, halvány fogalmai vannak a BL győzelemről vagy annak akár csak megközelítéséről is. Egy címet sem szerzett még egy elvileg top csapattal egy olyan bajnokságban, ahol minden előfordult már. A játékospolitikája merőben eltér mindentől, amit a Juventus képvisel, a csapatnak évekre lenne szüksége, mire beleszoknának az irányításába.

Akárki lesz az edző a következő szezonban, a vele szemben felállított elvárások a következők lesznek:
Az olasz bajnokság
az olasz kupa
az olasz szuperkupa
valamint a BL megnyerése a következő 2 éven belül, legalább egy alkalommal. Az érkező/szükséges játékosokhoz a büdzsé adva van, onnantól kezdve a mesteré lesz a pálya.

A vélemények:

Sokan szólaltak meg az ügyekkel kapcsolatban, véleményt, tényeknek kikiáltott jóslatokat is hallhattunk az utóbbi időkben.
Gianluca Di Marzio szerint például ” A Conte-Inter üzlet gyakorlatilag létrejött, a Juventus pedig igazából még csak meg sem kereste Antoniót. Ez az igazság.”
Alessandro Del Piero szerint ugyan nagyon furcsa lenne Contét az Inter padján ülni, de ugyanakkor logikus lépés lenne mindkét fél részéről, ugyanis az Inter egy igencsak potens csapat, Conte kezei alatt pedig képesek lennének nagy sikert aratni.
Pavel Nedved pedig szokásos semmitmondó, diplomatikus választ közölt a kérdésre, miszerint Allegri marad-e: Majd meglátjuk. Egy biztos: A Juventus szurkolóinak elvárásai ne változzanak egy edzővel szemben sem. Olaszország és Európa csúcsa a cél.

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet