Höwedes: Megtiszteltetés itt játszani

írta: tjromaan
0 komment 0 👁

Benedikt Höwedes hivatalos bemutatása csütörtök este történt meg, melynek keretein belül sajtótájékoztatót rendeztek, melynek keretein belül hosszabb interjút adott a sajtó képviselőinek.

“A Juventus a világ öt legjobb klub egyike, ezért nagy megtiszteltetés és kiváltság, hogy egy ilyen nagy csapat részese lehetek.” – kezdte nyilatkozatát a német hátvéd a sajtótájékoztatón.

“Fantasztikus éveket tölthetek itt, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez így is legyen.”

“A Világbajnokság? Természetesen gondolnom kell a figyelemre, mely a válogatott stábja felől hárul rám, és mindenkinek, aki Németországért játszik, így nekem is az a célom, hogy meghívót kapjak a kapitánytól.”

“Itt a lehető legmagasabb szintet tudok játszani, pályára léphetek a Bajnokok Ligájában, tehát egy nagy csapatnál futballozni segít nekem abban, hogy a legjobb legyek.”

“Sami Khedira? Beszéltem ma vele a WhatsApp-on, emellett természetesen személyesen is találkoztunk. Sami egy nagyon jó beszélgetőpartner, aki segít megértetni, hogy itt miként mennek a dolgok.”

“Nagyon sok dologról beszéltünk, például olyanokról, hogy miként jutok el ide, vagy hogy milyen itt a légkör, vagy épp mit tudok Torino városában csinálni a szabadidőmben. Folyamatos kapcsolatban vagyunk.”

“Célom, hogy jó tapasztalatokat szerezzek Torinóban, és kétségkívül nagyszerű dolog, hogy itt van Sami is, aki nagyon jó tanácsokkal láthat el.”

“Határozottan véleményem, hogy egy vezér vagyok, hisz hat éven keresztül voltam a Schalke csapatkapitánya.”

“Az utánpótlás csapatoknál is viseltem a kapitányi karszalagot, így elmondhatom, hogy fiatalkorom óta hozzászoktam a vezér szerepéhez. Alkalmazkodnom kell az itteni környezethez, és meg kell küzdenem a helyemért a keretben.”

“Az első benyomásaim nagyon pozitívak, a Serie A nagyon, nagyon profi bajnokság.”

“A keretnél és a klub vezetőségénél mindenki nagyon profi, ezért nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.”

Ahogy mondtam a sajtótájékoztató kezdetén, a Juve a világ egyik legjobb klubja, és mindig is ki szerettem volna magam kipróbálni külföldi csapatnál is.”

“A mezszámom? A 21-est választottam, mivel sok nagyszerű játékos viselte már ezt korábban, mint például Thuram, Pirlo vagy épp Dybala. Megtiszteltetés, hogy a 21-es mezszámot viselhetem, bár semmilyen személyes kötődésem ehhez a számhoz.”

“Sokoldalú, multifunkcionális játékosként definiálom magam. Képes vagyok három és négy védős játékrendszerben is akadálytalanul játszani, akár a védelem közepén, vagy akár a két szélén.”

“A világbajnokságon a védelem bal oldalán szerepeltem, amire korábban még nem volt példa.”

“Számos edző dicsérte már meg, hogy képes vagyok a védelem bármely pontján játszani, és erre készen is állok minden alkalommal. Ez a Juventusnál sem fog változni.”

“A Bajnokok Ligája? A futballban egy jó adag szerencse kell az eredményességhez, de azt nem tudom megmondani, hogy mi hiányzik a Juventusnál, miért az elmúlt három évben kétszer a döntőig menetelt.”

“A legtöbb dolgot helyesen végeznek a klubnál, ezért nem lenne helyes arról beszélni, hogy miért nem sikerül a Juventusnak, inkább beszéljünk csapat érdemeiről.”

“Véleményem szerint ezek a meccsek szorosak és nehezek lesznek, de előbb utóbb a szerencse is rákacsint az Öreg Hölgyre, és akkor majd a magasba emelhetjük a Bajnokok Ligája trófeáját.” 

 

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet