Húszperces késés

írta: Ádám Németh
0 komment 675 👁

A Lazio legyőzése után Pirlo megköszönte a játékosok hozzáállását, de elárulta, hogy szerinte húsz percet késtek ezzel a teljesítménnyel.


A Bianconeri rosszul kezdte a mérkőzést, a rómaiak pedig megérdemelten szerezték meg a vezetést Correa révén. Később azonban Rabiot egy óriási góllal kiegyenlített, Morata duplájának köszönhetően pedig a győzelmet is megszerezte az együttes.

„Gyengén kezdtük a találkozót, és egy rosszul visszatett labda miatt korán hátrányba is kerültünk, azonban ennek az egész csapatra pozitív hatása volt. Nem estünk kétségbe, és magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk, ez pedig kulcsfontosságúnak bizonyult.” – árulta el a mester a DAZN-nak.

A Juventus kezdője alaposan átszerveződött: a 4-2-3-1-es hadrendben Danilo a középpályán, Bernardeschi a védelem bal oldalán jutott szóhoz, Cristiano Ronaldo pedig csak a kispadon kapott helyett.

„Gondolnunk kellett a keddi mérkőzésre is, és voltak olyan játékosok, akik alig tudtak edzeni, például Cuadrado vagy Arthur. Tudtuk, hogy úgy kell készülnünk a Lazio ellen, mintha döntőt játszanánk. Néhányan új szerepkörbe kerültek, és nagyon profi módon teljesítették a feladatukat. Danilo készen állt arra, hogy középpályást játsszon, Bernardeschi pedig minden dicséretet megérdemel a balhátvédként nyújtott produkciójáért.”

„A legfontosabb az, hogy győzni tudtunk. Leginkább a csapat bekapott gólra adott reakciója tetszett, mert látszott, hogy nem akarnak elveszíteni egy ilyen fontos mérkőzést. Nagyra értékelem a lelkesedésüket.”

A Juventus az idei szezonban mindössze tíz gólt kapott a második játékrészben. Ez azt jelenti, hogy időre van szükségük ahhoz, hogy formába lendüljenek?

„Húsz perc késéssel érkeztünk meg a mérkőzésbe… Ez benne volt a pakliban, hiszen többen most tértek vissza, mások pedig számukra szokatlan posztokon játszottak. Így kissé nehézkes volt felállni egy olyan Lazio ellen, akik az évek alatt már nagyon összeszoktak, és az egész hetet a felkészülésre tudták fordítani.”

Említésre került még a duplázó Morata is.

„Sajnos Álvaro különböző okokból nem lehetett velünk a közelmúltban. Teljesen más karakter, mint a többi támadónk, és alig várjuk, hogy újra száz százalékos állapotban legyen.”

Morata csatártársa, Dejan Kulusevski számos hibát vétett a mérkőzésen, és egyelőre még nem sikerült megfelelnie az elvárásoknak.

„Olyanok a reakciói, mint a bajnokoké. Amikor húsz évesen a Juventushoz kerülsz, természetes, hogy nagy rajtad a nyomás, és minden passz létfontosságúnak tűnik. A mentalitásán már látszik, hogy egy igazi bajnokról van szó, a játékában ez még várat magára, de szerintem nagy dolgokra lesz képes.”

Pirlo fiaira kedden újabb komoly megmérettetés vár: 2-1-es hátrányból kellene kiharcolniuk a továbbjutást a Porto ellen.

„Én még a játékosoknál is fáradtabb vagyok, nekem is kell pihenő. Megfelelő attitűddel kell nekimennünk a keddi mérkőzésnek, mert nem fér bele, hogy hibázzunk.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet