Így távozott Ibra a Juvétól és az Intertől

írta: kampat
0 komment 4 👁

Zlatan Ibrahimovic önéletrajzi könyve részletesen kitér az Olaszországban eltöltött idejére, valamint arról is többet tudhatunk meg, hogy miért sétált ki a Juventus és az Inter életéből.


A csatár a jövő héten adja ki az „I Am futball.” című önéletrajzi könyvét, amiből egyes részeket a La Gazetta dello Sport magazin hasábjain tettek ma közzé. Zlatan a 2004-es átigazolási időszak utolsó napján érkezett a Juventushoz, majd a Calciopoli botrány következtében, miután a Zebrákat visszasorolták a Serie B-be és két bajnoki címtől is megfosztották őket, átigazolt a rivális Inter csapatához. A háttérben Ibra azonban Luciano Moggival is összerúgta a port, miután a Bayern München ellen begyűjtött egy piros lapot, ezek után az egykori vezérigazgató egyértelművé tette, hogy ne is számítson szerződéshosszabbításra a Juventusnál.

„Nem akarok Torinóban maradni, semmi olyan tényező nincs, ami okot adna arra, hogy itt maradjak” – mondta Ibrahimovic. A svéd játékos karrierre az Internél is keserű szájízzel ért véget, miután 2009-ben Ibra a Barcelonához igazolt, Jose Murinho fiai triplázást ünnepelhettek 2010-ben. „Míg Maxwell az ügyeit intézte, hogy visszatérhessen Barcelonába, átadtam neki egy pár cipőmet és így szóltam: Vidd ezeket magaddal, nemsokára találkozunk Barcelonában, hamarabb, mint gondolnád.”

„Mindannyian azt hitték viccelek, és rögtön nevetni kezdtek. Mindössze két nappal később a Barcelona meghívott egy találkozóra, majd azt követően 20 perccel már a Blaugrana játékosa lettem.”

H4jni fordítása

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet