Ilyen a mi Kapitányunk!

írta: kampat
0 komment 4 👁

Előző szerdán, a Wembley öltőzjében a Juventus kapitánya, Gianluigi Buffon elmondta a csapattársainak, hogy lefoglalt és saját maga kifizetett egy magángépet Londonból Firenzébe, hogy ott lehessenek Davide Astori temetésén.

A világklasszis kapus közölte a társaival, hogy aki jönni szeretne, hajnal 4:30-kor lesz a találkozó a hotel aulájában, de megérti, ha egy ilyen nehéz és fárasztó mérkőzés után, inkább aludni szeretnének. Az egész csapat megjelent néhány órával a Tottenham elleni összecsapás után, és akkor eszméltek rá, hogy a magángépnek csak 12 ülése van. Buffonhoz végül Chiellini, De Sciglio, Pjanic, Barzagli, Marchisio, Rugani, valamint Allegri és segítője Landucci csatlakozott. (Bernardeschi nem utazott el Londonba, ő közvetlenül Torinóból ment Firenzébe.)

A megérkezéskor, a csapatot a Santa Croce templom hátsó bejáratán keresztül vitték volna be, de Buffon erre azt mondta: „Nem, a bejárati ajtón keresztül megyünk, hogy az emberek láthassák: a Juventus itt van.”

„Firenzébe menni sosem egyszerű” -tette hozzá Buffon. „Amikor megérkeztünk a Viola szurkolói tapsolva fogadtak minket, ami nagyon kedves gesztus volt részükről. A jelenlétünkben kevésbé érezték magukat magányosnak, ez büszkeséggel töltött el minket. Ez volt az utolsó búcsú egy nem csak nagyszerű baráttól, de az egyik legcsodálatosabb embertől is, akit a sport által megismerhettem.”

Hölgyeim és uraim… ő Gianluigi Buffon, a mi Kapitányunk!

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet