Ítélet született Ronaldo adóügyében

írta: Del Tomino
0 komment 16 👁

Ronaldo megegyezett a spanyol adóhatósággal, és elfogadta a rá kiszabott pénz- és felfüggesztett börtönbüntetést.

A portugál klasszis 2017-ben azt nyilatkozta, hogy sohasem próbálta eltitkolni a személyéhez köthető jogok értékesítéséből származó jövedelmeit. Ennek ellenére az államügyész négy rendbeli adócsalással vádolta meg Ronaldót a 2011 és 2014 közötti időszakra vonatkozóan és a vád szerint a futballista 14.7 millió eurót Spanyolországon kívüli fantomcégek számláira menekített ki. A vádnak nem részei a Real Madridtól felvett fizetései után bevallott összegek.

A 33 éves csatár a kötelességének eleget téve, kedden megjelent a madridi bíróságon, és elfogadta a 23 hónapra szóló felfüggesztett börtönbüntetést és a közel 19 millió eurós pénzbüntetést.

Ronaldo nem az egyetlen játékos, akinek meggyűlt a baja az adóhatósággal, a közelmúltban Lionel Messi, Javier Mascherano, Marcelo, Luka Modric, Alexis Sanchez, Ricardo Carvalho, Angel Di Maria, Radamel Falcao és Fabio Coentrao is szembesültek hasonló vádakkal.

Az ötszörös aranylabdás nem sokáig örülhetett lezárult ügyének, nem sokkal később ugyanis egy rosszul időzített szelfi miatt esett neki a közvélemény, köztük a korábbi angol futballista, a jelenleg szakkomentátorként tevékenykedő Gary Lineker. A képen Ronaldo a magángépén fényképezkedik mosolyogva, röviddel a sportvilágot megrázó, feltételezett repülőgép-szerencsétlenséget követően.

Mint ismeretes, Emiliano Salának, a Cardiff City rekord összegért megvásárolt argentin játékosának Franciaországból Wales-be tartó magánrepülőgépe a napokban tűnt el, a mentőalakulatok pedig rendkívül pesszimistán számoltak be a túléléssel kapcsolatos esélyekről.

calciomercato.com

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet