A barátaid se maradjanak le róla

Wilson Rodriguez, a kolumbiai játékos apja reagált a különféle spanyol híresztelésekre, miszerint a fia készen áll, hogy zebramintás mezt öltsön a következő szezonban.


“Ő és Ronaldo kifejezetten jó barátok”- mondta az idősebb Rodriguez a Bildnek. “A Juve pedig a megfelelő csapat lenne a jövője szempontjából.”

A mercato sosem alszik. Igaz a januári átigazolási időszak lezárult, de a csapatok edzői és játékosmegfigyelői már a következő lehetőségeket keresik csapatuk megerősítésére, minőségbeli javítására. Nincs ez másképp a Juventusnál sem, akik mint mindig, most is fáradhatatlanul dolgoznak az esetleges érkezők névsorán.
A névsor egyik lehetséges tagja nem más, mint ez a bizonyos emlegetett James Rodriguez. Spanyol híresztelések szerint James pedig készen áll Allegri csapatához csatlakozni, ami nem kis részben Ronaldonak köszönhető, aki volt csapattársa illetve jó barátja a még mindig csak 27 éves tehetségnek, aki a 2014-es brazíliai világbajnokság egyik főszereplője volt.

Ezek a hírek adták a sugallatot James papájának Wilsonnak, hogy ő is elmondja a véleményét a fia jelenlegi és esetleges jövőbeni helyzetéről: “Hallgatag lett, nem tűnik boldognak”.

A Bayern Münchenbe való igazolása nem éppen az elvártaknak megfelelően alakult. Ancelotti nagyon szerette volna megszerezni a Real Madridtól – miután két BL-t is nyert – 42 millió euró ellenében pedig sikerült is neki, azonban a kolumbiai trequartista a tavalyi szezonban már jóval tudása alatt játszott, Jupp Heynckes kezei alatt.
A bajorok következő váltása pedig egészen egyszerűen levette őt a Bayern térképéről. Niko Kovac nem bízik benne, így ebben a szezonban leginkább a kispadról követhette csak az eseményeket.

Jelen helyzet szerint is csak 14 alkalommal léphetett pályára, ebből mindössze 8-szor kezdőként. Még így is 3 gól, és 2 gólpassz a mérlege. De ez elég kevés egy ’91-es játékostól, aki nem több, mint néhány hónapja még Aranylabda esélyes is lehetett volna. James azonban nem akar ilyenekről beszélgetni:

“Még jó néhány hónap van hátra. Csak a Bayernre koncentrálok, és igyekszem jó munkát végezni.”

fogalmazott a játékos, jóval visszafogottabban, mint ahogy saját édesapja tette.
“Nagyon sok ajánlata van.” – magyarázta Wilson Rodriguez a Bildnek – “Az igaz, hogy ő és Ronaldo igen jó barátok. Ahogy jelenleg elnézem az olasz futballt, azt hiszem a Juventus egy kifejezetten jó irány lenne a számára.”

Egy sokat sejtető nyilatkozat, kis iránymutatás a bianconeri stábjának… egyedül rajtuk múlik, hogy ez konkrét alakot ölt-e majd.

 

Skysports.it

Fordította: Kacskovics Doma