JCH Aranylabda: Szavazz Chiellinire!

írta: kampat
0 komment 6 👁

Talán ő azon kevés olasz játékosok egyike, akit a labdarúgás szerelmeseinek, akkor sem kell bemutatni, ha nem követik a Serie A történéseit.


A híres BBC felbomlása után sokan várták, hogy a Juventus védelme szétesik, de a kezdeti nehézségek után az ellenfeleknek mindössze húsz alkalommal sikerült megzörgetni Buffon hálóját, amelyben nagy szerepe volt a King Kongnak (persze Barzagli mellett).

34 éves kora ellenére továbbra is a világ legjobb védői között emlegetik, és bár közel sincs olyan szeme a játékhoz, mint az azóta mellé visszatérő Bonuccinak, de nincs még egy védő, aki keményebb ugyanakkor tiszta szereléseket mutatna be.

Buffon távozásával megkapta a kapitányi szalagot a Juventusban és a válogatottban is. 370 olasz bajnoki mérkőzéssel a háta mögött a csapat ötödik legtöbbször pályára lépő játékosa és csak olyan legendák előzik meg, mint Furino, Scirea, Buffon és Del Piero.

Mindenképpen megemlítenénk a Juventus idei BL szezonjának azt a pillanatát, amikor az amúgy nem épp Juventus szimpatizáns Mourinho azt mondta hogy a Chiellini – Bonucci kettősnek a Harvardon kellene tanítani a védekezés tudományát.

Sorolhatnánk a statisztikákat, de azoknak a szurkolóknak, akik régóta a csapat fanatikusai, Marchisio távozása után Giorgio az utolsó, aki a Calciopoli óta a csapatot szolgálja és aki a „régi” Juventust szimbolizálja.

Szavazzatok tehát Giorgiora, ha mástért nem mindazért, amit 2005 óta a csapatért tesz!

[totalpoll id=”29080″]

Csernus Imre írásaTalán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet