A barátaid se maradjanak le róla

A 2019-es Juventus Club Hungary Aranylabda negyedik, és egyben utolsó jelöltje 2017-ben Rómából tette át a székhelyét Torinóba, hogy előbb egy éven át a világ legjobb kapusától tanulva vegye fel a ritmust, majd Buffon “párizsi vakációjának” köszönhetően első számú kapussá lépjen elő, közel sem érdemtelenül.


A varsói születésű Wojciech Tomasz Szczęsny az idei szezonban eddig 10 bajnoki mérkőzésen védte az Öreg Hölgy kapuját, amelyből 4 mérkőzést kapott gól nélkül hozott le. A Bajnokok Ligája csoportkörének 6 találkozójából 5-nek volt aktív részese, ezek közül 2 találkozón maradt érintetlen a hálója.

A Juventus teljes keretéből jelenleg talán róla lehet elmondani azt, hogy a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja. Példaértékű hozzáállásával, szerénységével, valamint rendíthetetlen elszántságával méltán vívta ki a Juventinók elismerését.

Nyilvánvalóan villámgyors reflexei, jó ütemű kifutásai vagy éppen vezéregyénisége még nem feltétlenül emelné őt a világ legjobb kapusai közé, a lengyelek nemzeti kincsének azonban időről időre fontos bravúrjai is kellenek ahhoz, hogy a Juventus átalakulófélben lévő védelme által be-becsúszó hibákat a kritikus pillanatokban is magabiztosan kezelje, korrigálja.

Köszönjük a szavazatot!

Kijelenthető, hogy Szczęsny a Juventusnál 29 éves korára felért karrierje csúcsára, és posztjából adódóan még jónéhány esztendőn át ott is maradhat.

Idén egyértelműen felnőtt a feladathoz, a következő hónapok során pedig nagyobb szükség lesz rá mint valaha, hiszen közeledik a BL kieséses szakasza, valamint az idei Serie A is izgalmas véghajrát ígér.

Szavazzatok hát Szczęsnyre, hogy a JCHungary aranyszínű szobrocskájával köszönhessük meg neki azt, amit az idei évben a Juventusért tett!

Végezetül elevenítsük fel az idei év legszebb megmozdulásait!