Jótékonyság – a Sant’Anna kórház

írta: kampat

A „Nőjünk fel együtt a Sant’Annával” projekt

A Juventus FC mindig is elkötelezett híve volt a humanitárius kezdeményezéseknek és a szociális szolidaritásnak. A klub aktívan és konkrétan támogat olyan projekteket a kultúra és politika területén, amelyek összhangban állnak a Juventus által képviselt fejlődő sporttevékenységgel, amelyet az egész világra próbál kiterjeszteni a klub.

A klub legfőbb jótékonysági projektje 2004-től napjainkig a „Crescere Insieme al Sant’Anna” ONLUS Alapítvány támogatása. A kezdeményezés célja, ami az Azienda Ospedaliera Regina Margherita – Sant’Annával (Regina Margherita – Sant’Anna Kórház) való együttműködésből született Torinóban, hogy pénzt gyűjtsön a Sant’Anna Kórház Szülészetének a felújítására. Az alapítvány elnöke Dr. Daniele Farina, a Sant’Anna Kórház Szülészetének vezetője. Az évek során a Juventus bajnokai is támogatták a projektet, méghozzá úgy, hogy a kezdeményezés nagykövetei lettek: először Pavel Nedved, majd Claudio Marchisio.

A projektről további információk a hivatalos oldalon találhatóak:

www.fondazionesantanna.it/

Az újszülöttek osztálya a torinói Sant’Anna kórházban

Az újszülött csecsemők osztálya, a természetétől fogva arra született, hogy segítsen a babák szükségleteinek kielégítésében a lehető legjobb módon mind orvosi, mind emocionális, mind családi kapcsolati szempontból.

Az osztály a „gondoskodás” és a „családközpontú gondoskodás” alapelveit követi: ennek alapján mindent az újszülöttnek rendelnek alá, egyfajta normális életet biztosítva a fiatal pácienseknek egy olyan környezetben, amely nem az otthonuk, és amely gyakran komornak és sötétnek hat.

Azt, hogy ezt a célt elérjék a gyakorlatban is, megkönnyítik a szülők bejárását az osztályra, mind időben („szabad bejárás”), mind a környezetben, aminek hála még humánusabb és személyesebb a folyamat. A szülőknek a gyerekek kórházi ellátásának minden részénél ott kell lenniük, és így a családi szeretet és támogatás, valamint a folyamatos fizikai kapcsolat (az ún. „kenguru anya technika”) az újszülött fejlődésének elengedhetetlen tényezőivé válnak.

A projekt fő célja, hogy egy helyes kapcsolatot teremtsen a funkcionalitás és a kényelem között, és ennek az egyik létfontosságú lépcsőfokú az újszülöttek osztálya.

A folyamat egyik fő célja, hogy a kórház a lehető legjobban hasonlítson egy családhoz, egy családi otthonhoz, amit teljesen személyessé tett berendezésekkel tudnak elérni, hogy még kellemesebbé és barátságosabbá tegyék a környezetet, nem feledve a legkorszerűbb felszereléseket, amelyek a gyerekek javát szolgálják.

További információk a hivatalos honlapon találhatóak.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

🛑Kapcsold ki a hírdetésblokkolót!✋

A JuventusFC.hu ingyenes, viszont a hírfolyam nem fog megjelenni, ha AdBlockot vagy más hírdetésblokkolót használsz!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock