Jótékonyság – más kezdeményezések

írta: kampat

A Juventus mindig is elkötelezett volt a szociális problémák irányában. A múltban 2000 és 2003 között a klub támogatta az „Un Sogno per il Gaslini” (Egy álom a Gaslini Kórházért) projektet, amelynek célja a San Gerolamo Apátság felújítása volt a genovai kórházon belül. A munkálatoknak hála az Apátságot egy olyan hellyé változtatták, ahol a kórházban lévő gyermekek és az ő családjaik tanulhatnak és játszhatnak.

Továbbá, a klub támogatta a „Fatti e Progetti per i goivani” (Tények és projektek fiatal emberek számára) nevű kezdeményezést, amelyet azért hoztak létre, hogy sok fiatal élet- és tanulási feltételeit javítsák két fókuszált célon keresztül. Az egyik egy új menekülttábor felépítése volt a Missioni Don Boscón (Don Bosco Missziók) belül a nem EU-s fiatalok számára, míg a másik cél a Torinói Közgazdasági Egyetemmel való együttműködés volt, melynek keretében a fiatalok számára lehetőség nyílt sportmenedzsmentet tanulni, miközben professzorokkal és tanárokkal léphettek kapcsolatba ebben a témában, és kutatásokat végezhetnek a sportszervezetekben.

Végezetül, a klub – Edoardo Agnelli emlékének nevében – hozzájárult egy „menekültközpont” felépítéséhez az Associazione Gruppo di Volontariato Vincenzianóval (Vincenzano Önkéntes Szervezetek) együttműködve, amely központ a szükségben élő anyákon segít.

Jelenleg a Fondazione Piemontesével (Piemont Alapítvány) működik együtt a Juventus a rákkutatás elősegítésében, valamint az Unesco Centerrel a rasszizmus elleni harcban. Mindezek mellett a klub különböző jótékonysági kezdeményezéseket támogat, mint pl. az abruzzói, vagy a haiti természeti katasztrófa utáni helyreállítások. Továbbá, a klub minden évben megrendezi az „Ale & Ricky Sempre nel Cuore” (Ale & Ricky örökké a szívünkben) elnevezésű tornát, amellyel a 2006. December 15-én elhunyt két fiatalra, Alessio Ferramoscára és Riccardo Nerire emlékeznek.

A Juventus játékosai is elkötelezettek, nagyon sokszor személyesen is támogatják a jótékonysági projekteket, amelyet a klub is támogat, a hivatalos oldalon történő megjelenítéssel.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

🛑Kapcsold ki a hírdetésblokkolót!✋

A JuventusFC.hu ingyenes, viszont a hírfolyam nem fog megjelenni, ha AdBlockot vagy más hírdetésblokkolót használsz!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock