„Kemény, de érdekes mérkőzés lesz”

írta: Ádám Németh
0 komment 2 👁

Andrea Pirlo nehéz találkozóra számít a Lazio ellen, valamint Álvaro Morata formáját is méltatta.


A Lazio-Juventust magyar idő szerint ma 12:30-kor rendezik a fővárosi Stadio Olimpicóban.

„Biztosan jó mérkőzés lesz, mert ez a párosítás mindig érdekes.” – mondta az edző a Juventus TV-nek

„De nehéz is lesz, mert a Lazio kiváló csapat, és ezt többször be is bizonyította az elmúlt években. Szóval izgalmas, de nehéz párharcra számítok. A 3-5-2-es felállásukat vizsgáltuk, szűk védelemmel. A kontrajáték az erősségük, különösen Sergej Milinkovic-Savic és a támadóik jelentik a veszélyt. Ezért figyelnünk kell arra, hogy ne kövessünk el olyan technikai hibákat, amelyek lehetővé teszik ezeket a kontrákat.”

A Juventus hét közben 4-1-re győzte le a Ferencvárost a Bajnokok Ligájában, a Lazio pedig a Zenit ellen ért el 1-1-es döntetlent.

„A teljesítményünk, és a támadójátékunk középpályáról való felépítése is érdekes volt. A támadásoknál remekül használtuk ki az üres területeket, és ugyan még mindig fejlődnünk kell, jó úton haladunk afelé, hogy más futballt játsszunk, mint amihez a keret a múltban hozzászokott. A középpályások góljai nagyon fontosak, ezért azon dolgozunk, hogy többet tudjanak előre mozogni, ahogy például Rabiot és McKennie. Mindig tudtam, hogy Morata kész játékos, és nem csak támadásban, ezért semmi meglepő nincs abban, hogy ilyen jól teljesít mostanában. Amit látni szeretnék, az egy magabiztos csapat, ami képes dominálni a mérkőzéseket. Óriási lépést tennénk előre.”

 Pirlót arról is kérdezték, milyen érzés a Juventus edzőjének lenni, immár több hónapnyi munka után.

„Nagyszerű, és érdekes. Fokozatosan szoktam meg ezt a szerepkört, de az első naptól fogva nyugodt voltam a klubnál. Ez még csak a kezdet, szóval innen még felfelé vezet az út.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet