A barátaid se maradjanak le róla

Valljuk be, Juventus edzőnek lenni, és dominálni az olasz bajnokságot napjainkban akkora kihívásnak tűnhet, mint a Fifában tíz Messivel és egy de Geával felállva játszadozni, “kezdő” nehézségi szinten. A Bianconeri előtt lebegő célok mára azonban túlmutatnak a Serie A küzdelmein, Massimiliano Allegri várható távozásával pedig top menedzserek előtt nyílhatnak meg a kapuk. Íme 5 jelölt a kispadra, valószínűségi sorrendben!


5. Massimiliano Allegri

Nincs kizárva, hogy az 51 éves szakember marad a klubnál, hiszen egyértelmű, hogy nem csinált semmit rosszul, 4 bajnoki cím és 2 BL döntő áll a neve mellett. Mégis, a Juventusra bizonyos vélemények szerint référne a vérfrissítés, új menedzser és új futballfilozófia formájában… talán éppen ez hiányzik a hőn áhított nemzetközi sikerhez.
Allegri vitathatatlanul egy győztes hadvezér, de egyre inkább úgy tűnik, hogy kezd lejárni az ideje, és nyáron elhagyja Torinót hogy kipihenje magát, majd új kihívásokat keressen.

Valószínűség: 3/10

4. Pep Guardiola – Manchester City

Guardiola jövőjével kapcsolatban is beindultak a találgatások, hogy vajon kitölti-e 2021-ig érvényes szerződését.
A La Ligán, a Bundesligán, valamint a Premier League-n felívelő edzői karrierjébe következő lépésként jól illeszkedhet a Serie A. Mindazonáltal, erre valószínűleg csak akkor lenne esély, ha a Manchester City-nek sikerülne történelmet írnia, azaz négy fronton is csúcsra érne: a Ligakupában, az FA kupában, a bajnokságban, valamint a BL-ben. Ebből az első már megvan…

Valószínűség: 4/10

 

3. Antonio Conte – Csapat nélkül

Figyelembe véve, hogy az első évében megnyerte a Premier League-et a Chelsea-vel, a másodikban pedig elhódította az FA kupát, a tény, hogy a szezon végén menesztette őt a klub, meglehetősen bizarrnak tűnik.
Az utóbbi hónapokban vélhetően alaposan feltöltötte az akkumulátorait a napfényes tengerpartokon, és minden bizonnyal készen áll, hogy újra hadba álljon – akár egy korábbi klubja élén. Bizonyos források szerint a Juventus már felvette vele a kapcsolatot, és elképzelhető hogy hamarosan visszaköltözik Torinóba, nem mással, mint Andrea Pirlóval az oldalán, aki a segítője lehet a Juventusnál.

Valószínűség: 6/10

 

2. Didier Deschamps – Francia válogatott

Szakértők szerint, a franciákkal 1998-ban játékosként, majd 20 évvel később edzőként is világbajnokságot nyerő Deschamps az egyik legvalószínűbb jelölt a Zebrák kispadjára. 2007-ben már kipróbálhatta magát ebben a szerepkörben, a klub történetének egyik legviharosabb időszakában, és az akkor szerzett harci sebek azóta már valószínűsíthetően begyógyultak.
A francia válogatottal már nem juthat feljebb, a Ligue 1 győzelmet is kipipálhatta a Marseille csapatával, így minden bizonnyal készen áll az újabb kihívásokra.

Valószínűség: 8/10

 

1. Zinedine Zidane – Csapat nélkül

Íme két ok, amiért Zidane valószűleg nem lesz a Chelsea edzője:
1. A londoni klub kizárása a következő két átigazolási időszakból
2. A tény, hogy a Chelsea lemaradhat a jövő évi BL szereplésről

Zidane játékosként öt évet töltött fekete-fehér mezben, a Juventusban lett világsztár, 1998-ban a világbajnokság megnyerése mellett az Aranylabdát is átvehette, Agnelliékkel pedig jelenleg is jó kapcsolatot ápol, így visszatérése a régi sikerek helyszínére nagyon is logikusnak tűnhet…

Valószínűség: 9/10

90min.com