Kiegyensúlyozottság és koncentráció

írta: Ádám Németh
0 komment 11 👁

Andrea Pirlo tiszteli az Atalantát és a Portót is, a Juventust pedig kiegyensúlyozottabb és koncentráltabb játékra ösztönzi.


A Juventus és az Atalanta ma este 18:30-kor csap össze az Allianz Stadionban.

„Nehéz mérkőzés lesz egy kiváló csapat ellen, amely az elmúlt években komoly tényezővé vált az olasz futballban.” – mondta Pirlo a klubtelevíziónak.

„A bajnokságban és a BL-ben is szemtanúi lehettünk a fejlődésüknek, szóval nem lesz egyszerű dolgunk, és ugyanúgy kell készülnünk, mint egy topcsapat ellen. Nem lep meg az, hogy folyamatos jó teljesítményre képesek, mert évek óta remekül dolgoznak, ebben pedig az edzőnek is óriási szerepe van. Most már igazi élcsapatnak számítanak, és megérdemlik a tiszteletet. Gian Piero Gasperini a Juventus utánpótlásában kezdett edzősködni, és azóta szinte mindenhol jó munkát végzett, ahol megfordult. Sajátos taktikát alkalmaz, az elképzelései pedig általában jó eredményeket hoznak.”

Pirlo irányításával a Juventus is támadóbb jellegű futballra törekszik, miután Maurizio Sarri elképzeléseit annak ellenére sem sikerült igazán megvalósítani, hogy a csapat bajnok lett.

„Az eredményeken túl szükség van arra is, hogy folyamatosan megfelelő hozzáállással és koncentráltsággal tudjunk pályára lépni attól függetlenül, hogy a Serie A-ban, vagy a Bajnokok Ligájában játszunk éppen. Megfelelő lelkesedéssel és hozzáállással az eredmények is jönni fognak. A csapat mindenekelőtt abban fejlődött, hogy képes lett agresszív letámadásokkal gyorsan visszaszerezni a labdát, és kézben tartani a mérkőzést. Leginkább technikailag kell fejlődnünk, ugyanis rengeteg a pontatlan passz, ezen pedig muszáj dolgozni.”

„Továbbra is a koncentráció jelentőségéről beszélek a legtöbbet a csapatnak, ugyanis még mindig hajlamosak vagyunk elveszteni a fonalat bizonyos szituációkban. Ha nem tudunk végig élesek maradni, nagyon nehézzé válhatnak a mérkőzések. Ha dekoncentráltak vagyunk, kellemetlen meglepetésekben lehet részünk.”

Hétfőn tartották a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását, a Juventus pedig a portugál bajnok FC Portót kapta ellenfeléül.

„Korrektnek gondolom a sorsolást, a torna ezen szakaszában már nincsenek könnyű ellenfelek. Tiszteljük a Portót, és a megfelelő attitűddel kell megmérkőznünk velük is, de addig még van időnk, szóval egyelőre a bajnokságé a főszerep.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet