Kifogások nélkül

Bonucci úgy gondolja, a csapat tanult a hibákból, Ronaldo pedig feltüzelve várja a Porto elleni visszavágót.


A Juventus két héttel ezelőtt 2-1-re kikapott Portugáliában, most pedig hazai környezetben kellene kiharcolnia a továbbjutást.

„A Juventushoz méltó alázattal, valamint az ellenfelet maximálisan tisztelve fogunk pályára lépni. Tudjuk, hogy sikeresek lehetünk, és azt is, hogy ehhez bizonyos áldozatokat kell hoznunk.” – mondta a hátvéd a sajtókonferencián.

„Koncentrálnunk kell, és nem szabad rögtön az elején lerohannunk az ellenfelet. Egy gólra van szükségünk a továbbjutáshoz, ezt pedig a meccs legvégén is megszerezhetjük. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a Porto nem fog beállni védekezni. Portugáliában túl sok hibát vétettünk, de tanultunk belőlük. Ezt a Juventust felelősségteljes játékosok alkotják, akik a lehető legmagasabbra szeretnék juttatni a csapatot. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne használjuk ki a lehetőségeinket. Persze nehéz mindig csúcsformában játszani ilyen menetrend mellett, de ez nem lehet kifogás.”

„Cristiano alig várja az ilyen mérkőzéseket. Nemrégiben azt mondta, hogy ha tehetné, csak a Bajnokok Ligájában játszana. Azt hiszem, ennek tudatában mindenki el tudja képzelni, hogy mennyire fel lesz pörögve holnap.”

Bonucci a sérülését követően szombaton tért vissza a pályára.

„Ugyanúgy érzem magam, mint bárki más ennyi kihagyás után. Az edző dönti el, hogy ki lesz kezdő, de mindenkinek készen kell állnia a bevetésre. Egy hónapig voltam kényszerpihenőn, nagyon szeretnék játszani, de minden az edzőn múlik.”

Ha Bonucci kezdő lesz, valószínűleg Demiral lesz a párja a védelem közepén.

„Merih éppen önbizalmat gyűjt. Időre volt szüksége a felépüléshez, de már bizonyította, hogy milyen fontos tagja a csapatnak. A Lazio elleni siker sokat segített nekünk mentálisan, de minden találkozóból tanulunk valamit. Napról napra fejlődnünk kell, és akkor elérjük a céljainkat.”

Az olasz védőt végezetül Federico Chiesa formájáról kérdezték.

„Pontosan ilyen teljesítményre számítottam tőle. Nem igazán érez nyomást, rengeteget dolgozik, és alighanem megértette, mit jelent a fekete-fehér mezt viselni.”

football-italia

Leave a Reply