“Lehettünk volna kevésbé önzők”

írta: Ádám Németh
0 komment 2 👁

Andrea Pirlo az elért eredménnyel elégedett volt a Ferencváros ellen, a mutatott játék azonban nem nyűgözte le, és a csatárok önzőségére panaszkodott.


A Bianconeri szerda este 4-1-es győzelmet aratott Budapesten. Morata kétszer, Dybala egyszer talált a kapuba, a negyedik találat pedig Lasha Dvali öngóljaként szerepel a jegyzőkönyvben. Az FTC Franck Boli révén szépített az utolsó percekben.

A Barcelona őrzi a hibátlan mérlegét, és a csoport első helyét, miután 2-1-re legyőzte a koronavírus által megtizedelt Dinamo Kijevet. A Juventus hat ponttal a második, míg a harmadik és negyedik helyet a Dinamo és a Fradi foglalja el egy-egy egységgel.

„Elégedettek vagyunk az eredménnyel, de játszhattunk volna sokkal jobban is. Több hibát vétettünk, és talán bele is kényelmesedtünk a mérkőzésbe, úgyhogy még fejlődnünk kell.” – mondta a tréner a Sky Sport Italiának.

Fabio Capello arról kérdezte Pirlót, hogy mit szól ahhoz, hogy a csatárai többször is gólt akartak szerezni ahelyett, hogy passzoltak volna.

„Sokat beszélek a játékosaimmal, de a pályán ők maguk hozzák meg a döntéseket. Valóban lehettek volna kevésbé önzők, és akkor talán hamarabb eldöntjük a mérkőzést.       Két-két támadóval és szélsővel játszunk. Amint mindenki formába lendül, meglátjuk, hogy kiket érdemes együtt játszatni. Egyelőre nem mindenki száz százalékos, úgyhogy természetes rotálni őket, és kihagyni valakit.”

A középpályán Arthur Melo kezdett, de nem tudott maradandót alkotni, és Pirlo már a szünetben lecserélte Rodrigo Bentancurra.

„Arthurnak a meccs elejétől panaszai voltak, rosszul érezte magát, és hányingere volt. Már a huszadik percben lecserélhettük volna, de végig akarta játszani a félidőt. A szerdaihoz képest előrébb tervezem játszatni a jövőben, de most alig kapott levegőt, és futni sem igazán tudott. Azért került hátrébb, hogy tudjon egy keveset regenerálódni.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet