Létesítmények

Létesítmények

A klub székhelye

Cím: C.so Galileo Ferraris 32, 10128 Torino.

Történet

A Juventus Football Club székhelye 2001 januárjától a Corso Galileo Ferraris 32. alatt egy elegáns torinói épületben található. A különböző irodák négy emeleten helyezkednek el.

Az alkalmazottak különböző szakosztályokon dolgoznak: Elnök és Vezérigazgató – sportterületek – adminisztráció, pénzügy és irányítás – értékesítés és marketing – kommunikáció és külföldi kapcsolatok – ingatlan – humán erősforrás és szervezés.

A klub főhadiszállása emellett a Juventus Merchandising és a Juventus Futball Iskola osztályainak ad otthont. A nyilvánosság számára nem látogathatóak ezek az irodák, a Corso Galileo Ferrarison jegyeket sem árusítanak, ezeket a Lottomatica üzleteiben és a Juventus hivatalos honlapján keresztül lehet megigényelni.

A Juventus, története során többször is megváltoztatta székhelyét, a klub legelső főhadiszállása 1898-ban még a Via Montevecchion helyezkedett el. A klub 2001 januárjában növelte alkalmazottainak számát és ekkor költözött a jelenlegi címére.

A Juventus Központ

Cím: Via Stupinigi 182, 10040 Vinovo (TO)

A Vinovóban található sportközpont 2006 augusztusában nyitotta meg kapuit és 140.000 négyzetméteren terül el, melyből 6000 négyzetméter fedett rész. Összesen 9 futballpálya áll a játékosok rendelkezésre, ebből kettő műfüves, melyből az egyik fedett is. A pályák mellett egy felszerelt tornaterem, öltözők, konferenciatermek, titkársági iroda és egy fejlett fizioterápiás részleg is megtalálható, ahol egy ellenáramlásos úszásra is alkalmas medence van beépítve.

A második épületben helyezkedik el a Média és szponzor központ, ahol a kereskedelmi partnerek termei, a konferenciáknak otthont adó sajtószoba, a Juventus Channel szerkesztősége, valamint a Kommunikációs Tanszék és a Külkereskedelem irodái találhatóak. A csapat tréningjei jelenleg nem nyilvánosak a közönség számára.

Juventus Arena

Cím: Strada Comunale di Altessano 131, 10151 Torino

„A stadion, amely megváltoztatja a futballt.”

A Juventus új stadionját 2011. szeptember 8-án adták át, mely Olaszország jelenleg legkorszerűbb létesítménye A stadion 41000 férőhelyes, melyből 3600 prémium minőségű. A stadion adottságaiból adódóan a pálya egész területére kiváló a kilátás és minden látogató a legmagasabb minőségű szolgáltatásokban részesülhet.

A stadion nem csak a meccsnapokon adhat otthont a szurkolóknak, ugyanis a stadion túra keretén belül egy tárlatvezetővel a hét minden napján megtekinthető a létesítmény és annak rejtettet zugainak felfedezése.

A stadion keleti oldalán fog helyet kapni a Juventus Múzeum, de az aréna közelében egy Area12 bevásárlóközpont is található.

Értékesítési Központ

Cím: Galleria San Federico 38, 10121 Torino

Prémium klub és Jegyirodák

Az alábbi jegyiroda nyitva tartása a következő:

Keddtől-szombatig: 11:00-14:00-ig és 15:00-19:00-ig.

Hétfőn zárva.

Itt a Juventus hazai mérkőzéseire lehet jegyet illetve bérletet váltani. A többi értékesítési ponttal ellentétben (Lottomatica, Call center-ek, internet) a szurkolók itt kiválaszthatják, hogy a stadion mely részébe szeretnének ülőhelyet váltani.