Lichsteiner: Őszintén

írta: Kacskovics Doma
0 komment 5 👁

Lichsteiner: A Juventusról mint élményről, és hogy miért mentem el. Dybala osztályon felüli tehetség.

Hét bajnoki cím zsinórban a juventus mezében, majd egy érzékeny búcsú az Arsenalba való igazolás előtt. A Svájci Expressz Stephan Lichsteiner a Tuttojuve.com-nak adott interjút a jelenlegi helyzetéről, de leginkább a Juventusnál eltöltött időszakáról beszélt.

A tuttojuve.com interjúja:

Stephan, hogy érezted magad az Arsenalban? Miről tudsz nekünk beszámolni?

“Egy olyan élmény volt amit át akartam élni a Juve után. Kicsi hiányzott csak az elképzelt negyedik helyhez a bajnokságban, és a Chelsea elleni EL-döntő sem éppen úgy alakult, ahogy elképzeltük. Sajnos nem értük el a szezon elején kitűzött céljainkat, és erről a mai napig is kicsit nehezen beszélek. Az utolsó két hónapban sokkal többet hibáztunk mint szabadott volna, és az ilyen hibák egy olyan kiélezett bajnokságban mint a Premier Leagus, sajnos nem maradnak megtorlatlanok”.

Az Allegri-éra éppen véget ért és Sarri került a csapat élére, akit ellenfélként ismertél meg az olasz bajnokságban még juventino korszakodból. Új éra kezdődik. Milyennek látod most a csapatot? Mit gondolsz róla?

“A cél mindig a BL részvétel ennek a csapatnak, de egyértelmű hogy a Juventus nagy favorit idén is a bajnokság megnyerésére”.

Mi történt Dybalával? Tanácsolnád neki hogy maradjon?

“Őszinte leszek, azon kevés meccsek közül amit az elmúlt szezonban láttam Paulo mindig a legjobbak közt volt a pályán. Ő egy osztályon felüli tehetség, ez pedig kétségbevonhatatlan”.

Gigi (Buffon) egy könnyes búcsú – ami a tied is volt – után hihetetlen módon, de visszatért a Juventushoz. Erről mi a véleményed? Beszéltetek hogy gratulálj neki?

“Gigi sztorija valóban egy gyönyörű történet, ami gyakran előfordul a futballban. Egy Buffon nélküli Juventus olyan, mint egy tehenek nélküli Svájc. Nagyon örülök neki, biztos vagyok benne hogy nagyszerű teljesítményt nyújt majd”.

Apropó Juventus élmények, téged mi győzött meg hogy Torinóba igazolj? Akkoriban a Lazio még egy jobb együttes volt a bianconerinél.

“Ez igaz, de a Juventus mindig a Juventus lesz akkor is ha hetedik lesz a bajnokságban. Mindig is az egyik legnagyobb klub lesz a világon a legjobb szurkolótáborral. Érzelemdúsan tekintek vissza arra a pillanatra”.

A hét bajnoki cím közül melyik volt a legszebb számodra?

“Hát ez nehéz kérdés (apró mosoly). Nincs igazán különbség, minden serlegért szó szerint vért izzadtunk. Ez a hét bajnoki cím sorozatban egy különleges történet. Különleges, mert ott építettük fel az új “győzelmes” Juventust, amely hőseiről ma már könyveket találhatunk a polcokon amik bemutatják az olasz és európai focit”.

És melyik BL döntőt fájt jobban elveszteni?

“A kettő között nem lehet választani, mindkettő a válasz. De talán mégis a másodikat mondanám – személyes érzelmek szempontjából – mert Cardiffban nem lehettem a pályán hogy segítsek a társaimnak.”

A szurkolók még mindig kérdezgetik hogy mégis miért intettél búcsút a Juvénak. Ki tudnád fejteni?

“Mert új kihívásra volt szükségem egy új környezetben, de azért is mert már nem éreztem magam 100%-osan a Juventus-projekt részének”.

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet