Lotito: Jogi útra is vihetjük az esetet

írta: tjromaan
0 komment 2 👁

Lotito kifakadt a napokban történt események után, s mindezt a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában is kifejtette.

“Kezdjük ott, hogy nem igaz azon állítás, hogy nem kínáltunk új szerződést Keitanak.” – kezdte interjúját az olasz lap munkatársainak.

“Kétszer is találkoztunk a játékos ügynökével, Roberto Calendaval, s még Keita bátyja is jelen volt ezeken a találkozókon. Ugyanolyan fizetést kínáltunk neki, mint amit Miroslav Klose kapott anno, aki a legjobban kereső játékos volt az eddigi irányításom alatt. A válasz mindig annyi volt, hogy az ügyfelük el akarja hagyni a Laziot.”

“Három hivatalos ajánlat érkezett érte, mindegyiket tudom bizonyítani. A Milan 35 millió eurót adott volna érte, a West Ham 32-t, míg a Napoli 30-at.”

“Keita és ügynöke is ugyanazon a véleményen volt, mivel mind a ketten azt mondták, hogy egyik opció sem érdekli őket, egyedül csak a Juventus ajánlatára várnak. Ezt a játékos az edzőtábor ideje alatt meg is erősítette.”

“A Juventus úgy látta, hogy 15 millió euró a megfelelő ajánlat a játékosért, ám én nem adhatok el egy játékost a beérkező ajánlatok feléért. Ha 30 millió eurót is kaphatnék a támadóért, akkor miért adjam el 15-ért?”

“Azt mondják, hogy a szerződése lejáróban, s ezzel azt kockáztatom, hogy ingyen távozik, ha nem fogadom el a beérkező ajánlatot. Erre csak azt tudom mondani, hogy ez zsarolás, ami tulajdonképpen bűncselekménynek minősül.”

“Megfontoljuk a jogi lépések lehetőségét. A szerződést tiszteletben kell tartani, s nem csak abban az esetben, ha egy játékos nem kapja meg a játéklehetőséget. Az sem igaz, hogy a klub nyomására került ki a keretből, mivel ez csak Simone Inzaghi döntése volt.”

“Azt mondták nekem, hogy a játékos elismerte az öltözőben, hogy nem érezte magát késznek a játékra, s hogy formán kívül volt az edzésen. Micsoda véletlen, pont a Juventus ellen kellett volna kezdenie.”

“Inzaghi majd eldönti, hogy számít-e Keitara a következő szezonban. A lejáró szerződésével nem foglalkozunk. Sokkal fontosabb, hogy betartsuk a szabályokat.”

 

www.football-italia.net

 

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet