„Maradona mindannyiunk példaképe volt”

írta: Ádám Németh
0 komment 0 👁

Andrea Pirlo a nemrégiben elhunyt Diego Maradonához fűződő emlékeiről, és a Benevento elleni mérkőzésről beszélt a Juventus TV-nek.


A Bianconeri már pénteken a campaniai városba utazott, a vezetőedző pedig a klubtelevíziónak mondta el, hogy mit vár a találkozótól, amely egy héten belül már a csapat harmadik fellépése lesz. Pirlo a Benevento elleni mérkőzésen kívül a szerdán elhunyt Diego Maradonáról is megemlékezett.

„Minden futballozni vágyó gyereknek ő volt a példaképe. Emlékszem az első világbajnokságokra, amelyeket láttam, például az 1986-osra, amit a Maradona vezette argentin csapat nyert meg.” – mondta a szakember a JTV-nek

„A kertben játszva próbáltam leutánozni az angolok elleni gólját, amelynél minden emberét lehagyta. Számomra ez egy felejthetetlen emlék egy különleges játékosról, aki örökre beírta magát a futball történelemkönyveibe. Több alkalommal is volt szerencsém találkozni vele, közös képünk is van, amelyet boldogan őrzök az albumomban.”

Pirlo a megemlékezés után áttért a Benevento elleni mérkőzésre, és azt mondta, korábbi csapattársa, a jelenleg a Boszorkányokat irányító Filippo Inzaghi teljesen meg van őrülve a futballért.

„Nehéz mérkőzésre számítok. A Benevento jó csapat, de fel vagyunk készülve. Inzaghi annak idején mikor elhagyta a Milant, a Serie C-ben kezdte újra. Megőrül a futballért, és egészen biztosan el fogja érni a céljait. Számos mérkőzés nehezebb lesz az idén, mert a játékosok alig tudnak regenerálódni abban a pár napban, ami eltelik a meccsek között.”

football-italia

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet