Marotta: Alex Sandro maradni akar!

írta: kampat
0 komment 27 👁

A Bianconeri elvesztette Leonardo Bonuccit és Dani Alvest ezen a nyáron, viszont sikerült többek között Federico Bernardeschit, Mattia De Scigliót és Douglas Costát is megszerezniük.

Marotta a JTV-nek nyilatkozott: „Általánosságban kijelenthető, hogy stresszes Mercatóról beszélhetünk. Ahogy több lépésünkből is látszik, ezeket a megpróbáltatásokat szeretnénk redukálni. Hogy mire van szükségünk? 15 nap még hátravan, bármi megtörténhet. Nyugodtak vagyunk, és tisztában vagyunk vele, hogy egy minden porondon versenyképes csapatunk van. Meglátjuk, mi fog történni az elkövetkező 15 napban, de semmi extra nem várható. Hogy mely poszton állunk a legjobban? A kapusoknál, nagyon elégedettek vagyunk a névsor láttán.”

„Nagyon erős csapatunk van, de meg kell értenünk, hogy a Juventus nagyon nehezen fejleszthető. Nem sikerült az i-re feltenni a pontot, de megnyertük a Scudettót és az Olasz Kupát is. Hogy vége lenne egy időszaknak? Az emberek azt mondták, hogy Conte távozásával lezárult egy periódus, de az elmúlt hat évben bebizonyítottuk, hogy győztes modellünk van. A cél az, hogy lezárjuk az átigazolási piacot, mikor az egyik fontos bajnokság kezdetét veszi. Sok játékos nem jelenik meg az edzésen, de nem vetjük meg azokat, akik nem akarnak a klubjaiknál maradni.”

„A labdarúgás már nem az ikonokról szól, akik 10 évig viselik ugyanazon mezt, de néha hajlamosak vagyunk olyan tényezőket is figyelembe venni, aminek semmi köze a futballhoz. Neymar? A 222 millió eurós kivásárlási záradék aránytalannak tűnt számomra, de ha 300 vagy 350 lett volna az ára, a PSG azt is kifizette volna. Ez része a játéknak, ez egy olyan piac, ahol hatalmas összegek cserélnek gazdát még egy közepes kvalitású játékosért is, de még akkor sem tudjuk megsaccolni egy játékos értékét, mikor valaki érdeklődést mutat iránta.”

Marotta dicsérte a Boca Juniorstól megszerzett Rodrigo Bentancurt: „Alulértékelik, mert fiatal és nincs nagy tapasztalata, de tehetséges, és idén megmutathatja, hogy nagy játékos válhat belőle.”

Antonio Conte minden követ megmozgatott a Juventus szélsőéjéért, Alex Sandróért, Beppe kifejtette, mi történt a háttérben: „Azt mondta, itt akar maradni, ezért visszaküldtük az ajánlatokat oda, ahonnan érkeztek.”

Blaise Matuidi hamarosan a Juventus játékosa lehet: „Szóbeli megállapodásunk van a PSG-vel, hamarosan hivatalos lesz a transzfer. Győztes csapatunk van, nincs szükség forradalomra. A nyár folyamán megoldást találtunk néhány problémára. Létrehoztunk egy modellt a minőségi játékosok megszerzésére. Képesek szeretnénk lenni arra, hogy megragadjuk a lehetőségeket, viszont nem álljuk útját a boldogtalan játékosoknak. Jelenleg nincs ilyenről szó, de további 15 nap áll a rendelkezésükre, hogy megfontolják a többi klub ajánlatát.”

Talán ez is érdekelhet

Hagyj egy kommentet