A barátaid se maradjanak le róla

Beppe Marotta a Rai Sport munkatársainak adott hosszabb interjút az átigazolási időszakkal kapcsolatban. Természetesen ezek kapcsán szót ejtett Alex Sandro, Paulo Dybala és Massimiliano Allegri, Leonardo Spinazzola helyzetéről is.

A sportigazgatót elsősorban a Juventus ballábas gyémántjáról, Dybalaról kérdezték.

“Hogy Dybala a klub szimbólumává fog-e válni? Az a szándékunk, hogy ez megvalósuljon.” – kezdte nyilatkozatát Marotta a Rai Sport munkatársainak.

“Annak idején talán egy kicsit magas összeget fektettünk bele a megvásárlásába, de az idő előrehaladtával megmutatta kivételes tehetségét.”

“Fiatal, s tudjuk, hogy türelmesnek kell lennünk a fejlődésével, s azt is tudjuk, hogy nem várhatjuk el tőle, hogy minden mérkőzésen elkápráztasson bennünket.”

“Paulonak megvoltak a saját maga gondjai, de ő egy nagyon fiatal srác. Türelmesnek kell lennünk vele szemben. Száz százalékig biztosak vagyunk abban, hogy kiváló teljesítménnyel fogja meghálálni bizalmunkat.”

A Rai Sport munkatársa kitért a kölcsönben levő Spinazzolára is.

“Az utánpótlás csapatainkban nevelkedett, majd pedig kölcsönadtuk egy kisebb klubnak, már ha az Atalantát nevezhetjük annak, hisz az utóbbi időben igen magas színvonalt képvisel a bergamói klub.”

“Kiváló tapasztalatszerzés ez számára. A nyár végeztével lejár a két éves kölcsönszerződés, mely után elhagyja bergamót, hogy visszatérhessen nevelőegyütteséhez.”

A harmadik napirendi pont a sajtó részéről az oly sok csapattal szóba hozott brazil védő, Alex Sandro.

“Ha egy játékos távozni akar, akkor nem tartjuk vissza. Ez a Juventus politikája.” – ismételte Marotta a már oly sokszor elmondott monológját.

“Természetesen tudunk az Alex Sandroval kapcsolatos érdeklődésekről, azonban nincsenek tárgyalások a játékos ügyében.”

Az olasz szakember kitért a sok topklub által keresett tréner, Massimiliano Allegri helyzetére is.

“Jelenlegi szerződése két év múlva fog lejárni, de nagyon hosszú ideig fog még velünk maradni. Mi a tervünk 2018-ra? Tavaly nem sikerült a habot a tortára varázsolnunk, de idén újra megpróbálkozunk ezzel. A Bajnokok Ligája győzelem továbbra is a legfőbb célunk.”